Ieuw: als in kittenmiauw

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-09-2012
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Ieuw, het is een beetje vreemde naam, hij is vernoemd naar het kittengeluidje dat hij maakte toen hij 8 weken oud in huis kwam. Best origineel bedacht toch? Het is een knappe blauwgrijze kater, gecastreerd, met geboortedatum: 04-09-2012. De reden van afstand was serieus, we denken een verklaring te hebben gevonden maar laten we bij het begin beginnen:

De eerste 2 jaar was er niets aan de hand en leefde Ieuw gezellig samen met zijn baasje. Langzaam ontstond er verandering in gedrag. Nog steeds kwam hij knus op schoot en leek hij relaxt. Maar ziet hij een hand bewegen of het baasje wil opstaan, dan twijfelt hij geen seconde en zegt hap! Zo niet de bedoeling natuurlijk. Volgens de eigen dierenarts kon er geen medische oorzaak zijn. Naar aanleiding van onze bevindingen hebben wij de urine toch na laten kijken, beter safe dan sorry, en dat was maar goed ook. Ernstig blaasgruis, duidelijk pijn in de buik en bloed in de urine. Oeps. Met pijnstilling en eerst 6 weken op SD dieetvoeding werd actieplan ingezet. Wel sneu want het betekende dat hij al die tijd ook in een hokje moest blijven. Na verloop van tijd mocht de pijnstilling worden gestopt en na 6 weken opnieuw urinecontrole en jippie, het is weer in orde!! Dat wil zeggen, Ieuw is van de SD af maar zal de rest van zijn leven S/O blaasgruisdieet van Royal Canin moeten blijven gebruiken om herhaling te voorkomen.

Is dit ook de oorzaak van zijn gedrag? Het heeft er zeker mee te maken maar feit is dat hij een nare associatie heeft gemaakt met opgepakt worden. Iets om rekening mee te houden. Deze kater heeft karakter en geeft duidelijk zijn grenzen aan, prima mee te leven als je zijn gebruiksaanwijzing kent en respecteert. Met soortgenoten heeft hij absoluut niets, is daar ook niet aardig tegen. Hij woonde altijd alleen met zijn baasje en zou graag eenzelfde situatie terug willen. Samen met honden is geen goed idee, de informatie leert dat hij durft aan te vallen. Als u het niet erg vindt hebben we dat niet persoonlijk uitgeprobeerd, leek ons niet zo verstandig.

Naast de dieetbrokjes mag hij best af en toe een beetje zacht, al heeft dat niet echt zijn voorkeur. Keurig kattenbakzindelijk, niets op aan te merken. Eenmaal gewend in een nieuwe situatie zou hij graag een rondje door de buurt gaan, even stoer rond lopen. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en geniet oprecht van een aaisessie. Lief voor bezoek en ja, ook voor de kleinkinderen. Of een plaatsing in een gezin ook een goed idee is? Misschien toch niet…

Verliefd geworden op deze grijze schoonheid? Kom kennismaken; u bent welkom!