Hunkie: een ‘verlegen’ knapperd

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-11-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Hunkie is een knappe cypers gemarmerde kater, gecastreerd, met geboortedatum: 04-11-2015. Het katje werd gevonden met klachten die aan oververhitting deden denken. Bij de dierenarts 1e hulp gehad en voor opvang in het asiel gekomen. Geen baasje heeft zich gemeld en inmiddels mogen we op zoek naar een nieuw warm mandje waar hij welkom is.

Qua karakter is het een mix van niet zo dapper zijn, het toch wel fijn vinden om contact met mensen te hebben en voorzichtig geaaid te worden. Maar ook als er iets moet onder dwang in paniek raken en u weet, een kat in het nauw… (maakt rare sprongen). De ene keer ligt hij dapper om zich heen te kijken, de andere keer is hij kennelijk ergens van geschrokken en heeft hij de veiligheid van onder een kleedje opgezocht. Komt wel goed met een beetje tijd, geduld en veel liefde, het is alleen iets om rekening mee te houden. Aan u de vraag of Hunkie bij uw wensen past en of uw leefsituatie een goede match is.

Een drukke omgeving met kleine kindjes die van alles van hem willen is een minder goede combinatie, eigenlijk een no-go. Andere katten lijken geen probleem. De omgang met honden is niet bekend. Aangezien stress een indicator kan zijn voor urineproblemen is zijn plasje deskundig nagekeken en ja, inderdaad volgde de diagnose struviet (blaasgruis) en het advies van levenslang dieetvoer: Royal Canin S/O. We geven u graag alle informatie. Eenmaal gewend en helemaal thuis gaat Hunkie graag een dagelijks blokje door de buurt, even checken hoe het met alle dames-poezen is.

U bent verliefd? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren