Hummus: of ‘kikkererwtje’?

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 09-09-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Hummus is een rood gemarmerd cypers kater, inmiddels ex-kater, met geschatte geboortedatum: 09-09-2012. Het manneke werd gevonden, duidelijk een zwervende kater met woest liefdesleven. Na de verplichte 14 dagen termijn in quarantaine is het liefdesleven drastisch ingeperkt (castratie), meer rust voor Hummus zelf en zeker voor zijn leefomgeving. Zijn naam is een beetje bijzonder: een pasta van kikkererwten? Ach, het is weer eens iets anders dan ‘Rooie’, ‘Garfield’ of iets dergelijks.

Met de castratie is ook zijn gebitje onder handen genomen, enkele afgebroken kiezen zijn netjes verwijderd en ook het tandsteen is verdwenen. Urine controle liet niet direct blaasgruis zien, wel een troebele urine waardoor toch het advies Royal Canin S/O blaasgruisdieet is. Zeker bij katers kun je soms problemen beter voor zijn. Hummus zelf vindt het prima, het zijn lekkere brokjes.

Gedrag: door zijn leven als zwerver (beperkte socialisatie? minder positieve ervaringen met mensen?) is hij terughoudend en nog niet direct te aaien. Hij blijft wel liggen maar maakt geen contact en uit zijn houding is enige afstandelijkheid te bespeuren. Met tijd, geduld en liefde gaat dat vast veranderen, al is een carrière als schootkat waarschijnlijk te positief gedacht. De omgang met soortgenoten is geen probleem. Nog niet direct warme vriendschap, maar ook geen ruzie. Overige huisgenoten zoals honden of kinderen is niet bekend. Een nieuw thuis waar hij, eenmaal gewend en met meer vertrouwen, naar buiten kan is wenselijk.

Durft u hem een kans te geven? U bent van harte welkom om kennis te komen maken!

 

Sponsoren