Fietje: een boevig poezendametje

Ras: Eur. KH x Noorse Boskat
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 26-03-2017
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Fietje is een leuk zwart wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 26-03-2017. De eigenaren hadden altijd katten gehad, ervaring genoeg. Het grote verschil met vroeger en nu was het appartement, weliswaar ruim maar zonder buitenmogelijkheden. Goed overdacht werd gekozen voor een kitten, alle spulletjes in huis gehaald, een zonnig samenzijn leek voor de hand liggend. Helaas ging het een beetje anders.

Voor Fietje was het niet genoeg, de krabpalen werden goed gebruikt, de speeltjes ook maar het buitenleven was zoveel spannender… Af en toe wandelen aan een tuigje was niet voldoende. Als zeer nieuwsgierige poezendame wilde ze achter de blaadjes aan, nieuwe avonturen ruiken, spannende paadjes inslaan. Kortom, we zijn op zoek naar een lief baasje met optie tot buitenspelen. Het is niet direct een schootkat maar ze komt wel naar je toe voor aandacht en knuffeltjes. Bij het spelen gaat ze soms te hard, door de opwinding wil ze nog weleens happen, heel snel, flits en weg is ze weer. Belangrijk om nooit met je handen te spelen, altijd met speeltjes en op tijd voor wat meer rustige activiteiten te zorgen. Een voerballetje of iets dergelijks kan ook een goed hulpmiddel zijn.

Ze komt uit een nestje van 3 kittens, 8 weken leeftijd in huis gekomen, moederpoes was een Noorse Boskat. De kattenbak is bekend en gebruikt ze heel netjes. Behalve de eerste weken bij moeders en de andere kittens is ze geen andere katten meer gewend. Dat hoeft geen probleem te zijn, het kan ook zijn dat ze liever single katje blijft. Momenteel is ze aan het wennen in de open kattenkamer en vindt ze Draaky erg spannend (blazen).

Komt u kennismaken? U bent welkom!

Sponsoren