Fanny: geniet van rustig aan

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 07-07-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Fanny is een mooi zwart wit poesje, gecastreerd en met geboortedatum: 07-07-2012. Eigenlijk is ze een ‘oude bekende’, vanuit het asiel geplaatst en zeker in het begin ging alles naar wens, voor alle partijen. Het was altijd al een voorzichtig onzeker katje, lief dat zeker wel. Helaas grote moeite met de komst van een klein kindje, later wende ze langzaam aan de situatie totdat… er nog een kindje bij kwam en de eerste ging lopen. Dat gaf veel drukte, logisch maar voor Fanny duidelijk te veel van het goede. Ze ging in protest. Katten hebben slechts een beperkt aantal mogelijkheden om aan te geven dat het niet zo goed gaat en zij koos voor de plas-strategie. Ineens werd de kattenbak niet meer naar behoren gebruikt en werd er plas gevonden over de kinderspulletjes. Het was een moeilijke beslissing maar ook in het belang van Fanny moest er iets gebeuren: we gaan ons best door herplaatsing.

Na een moeizaam begin is ze weer een beetje vertrouwd in de open kattenkamer. Vanmiddag lag ze heerlijk ontspannen in een van de schuilhokjes, lekker warm in het zonnetje. Met haar mede-kamergenoten kan ze best door één deur, geen diepe vriendschap maar ook zeker geen onenigheid. Ze was single kat bij haar baasjes maar in principe zou samen met een soortgenoot moeten kunnen. Zelfs een bezoekende hond in huis was oké. Liever geen kleine kindjes, die drukte laat Fanny graag aan zich voorbijgaan. Voor een frisse neus kwam ze in de achtertuin, eigenlijk niet verder. De verlokkingen van de grote wijde wereld hoeft ze niet zo nodig te ontdekken.

Fanny heeft een beetje last van een verstopt traanbuisje. Dat is al eens gespoeld, het resultaat is niet optimaal en zo af en toe kort schoonmaken is verstandig. En u boft, met een rustige benadering geeft ze haar toestemming. Bent u enthousiast geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!