Eros: niets meer aan toe te voegen

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 04-05-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 10-08-2017: Eros is nog steeds duidelijk aanwezig en heeft daarbij ook een manier gevonden om nog meer de aandacht te trekken. Geen positieve aandacht maar dat vindt hij op het moment minder belangrijk. Als er iemand binnen komt, gaat er vaak iets gebeuren: etenstijd, schoonmaaktijd, aandachtstijd. Dat geeft zoveel opwinding dat hij het bijna niet kan laten om een hapje te nemen, in een arm of been. Een belangrijk deel van het probleem is verveling, hoogste tijd voor een nieuw baasje, lekker naar buiten. Durft u het aan?? Met voer is hij eenvoudig om te kopen zodat hij zijn plannen aanpast en zich een andere kant op laat sturen…

Eros is een leuke pastelrood met witte kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 04-05-2013. De vinder meldde dat er telkens een kat erg onaardig tegen de eigen katten deed en met de neiging om iets te nadrukkelijk een stempel te drukken op wat hij vond zijn territorium was. Amivedi, facebook, geen eigenaar te vinden en dus is hij in opvang gekomen. Met de medische controle werd oormijt gezien, daar is hij voor behandeld. De urine controle gaf als diagnose: struviet, blaasgruis, en daarmee de verplichting van Royal Canin S/O dieetbrokjes. Vervelend? Dat is maar hoe je het bekijkt. Het zou veel vervelender zijn als we het niet hadden ontdekt en Eros last zou krijgen van een verstopte plasbuis. Klein detail: Eros vindt de brokjes zo lekker dat we ons afvragen of de andere katten in het verblijf nog wel de kans krijgen om hun bakje leeg te eten, grijns.

Het is een lieve kater, duidelijk aanwezig, overal waar u gaat, daar wil hij ook zijn. Even kijken of er misschien nog een lekker hapje te scoren valt, of als ‘hulp’ in de huishouding. Hoewel het nu lijkt dat andere katten geen probleem zijn, zou het kunnen dat eenmaal gewend Eros toch een beetje te zelfverzekerd gaat worden. We houden het goed in de gaten. Samen met een leuk poesje zal vast een goede match zijn. Aangezien zijn voorgeschiedenis onbekend is, kunnen we u niet vertellen of het samengaat met honden en/of kinderen. Hij wil graag de mogelijkheid hebben om naar buiten te kunnen, een leven als binnenkat is te beperkend. Voor slecht weer dagen voldoet een warm plekje bij de kachel, daarbij is het gebruik van de kattenbak ook op orde.

U houdt van een stoere lieverd? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren