Egbert: de toekomst wacht…

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-06-2010
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Egbert is een bijzondere pastelrode kater, keurig gecastreerd met geschatte geboortedatum: 15-06-2010. Maanden geleden kwam er een melding dat dit katje zwervende was en hulp nodig had in verband met een bloedend oortje. Het vangen was een uitdaging, telkens als de dierenambulance aanwezig was, had Egbert een vluchtroute gekozen. De aanhouder wint en zo kregen we hem dan toch in opvang. Vanzelfsprekend werd hij gedeeld op facebook en Amivedi, er heeft nooit een eigenaar gereageerd. 

 

Het bloedend oortje bleek een poliep (tumor?) als oorzaak te hebben, actie was nodig. Half maart is hij voor de eerste keer geopereerd, gelukkig succesvol. Wat volgde was intensieve nazorg zoals oortje zalven en antibiotica en langzaam ging het de goede kant op. Tegelijkertijd werd duidelijk het geen kwaadaardige tumor was (hoera!) maar ook dat de gehele oorschelp geamputeerd moest worden (best wel een beetje shocking). Inmiddels is ook die operatie achter de rug en is Egbert helemaal hersteld: hij mag geplaatst worden!

Het beeld klopt niet, de meeste katten hebben 2 oortjes maar aan de andere kant geeft het hem ook wel een bijzondere uitstraling, vindt u ook niet? Egbert zelf zit er niet mee, hij heeft geen pijn en ongemak meer en dat is toch echt het allerbelangrijkste. Alle medische zorg heeft hij keurig doorstaan. In het begin moest hij erg wennen aan het oor zalven maar al doende ging dat steeds beter en stond hij het keurig toe. In feite geldt voor alles in de omgang met Egbert: wil je te veel, te snel dan trekt hij zich wat onzeker terug. Doe je het in een rustig tempo waarbij je hem vertrouwen geeft, dan gaat het super goed. En niet onbelangrijk, hij vindt knuffelen echt genieten! Soms zoveel genieten dat hij een liefdeshapje uitdeelt, niet om u te bijten maar woeptiedoe, hij weet even niet zo goed meer wat te doen met al die blije energie.

Kortom, Egbert zoekt met recht een warm mandje waar hij een beetje tijd krijgt om te wennen en zich echt thuis en vooral welkom mag voelen. Andere katten zijn geen probleem. Zijn sanitaire gewoonten zijn keurig volgens het boekje. Eenmaal gewend en helemaal vertrouwd zou hij graag een blokje om in de buitenlucht gaan, geen uren op pad, wel heerlijk in de zon dutten en misschien achter een vlindertje aan. Verliefd geworden? Kom kennismaken, u bent welkom!