Dudu: maar je zegt ‘doedoe’

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-05-2003
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

8972-dudu-8Dudu is een prachtig zwart katje, een gecastreerde poes (nee, geen tikfoutje, ook poezen worden gecastreerd) met geboortedatum: 01-05-2003. Jaren geleden werd ze als jong katje bij de eigenaar geplaatst en vele gelukkig jaren volgden. Met het verstrijken van de tijd veranderden de privé omstandigheden zo serieus dat nu voor herplaatsing moest worden gekozen. Een hele overgang en Dudu heeft best eventjes moeten wennen.

Ze is gewend aan naar buiten gaan, dat wil zeggen in de tuin. Het is geen woeste buitenverkenner, ze bleef altijd veilig binnen de omheining, thuis binnen pootbereik. Over de hygiëne geen op- of aanmerkingen, ze is een open kattenbak gewend en deed daar keurig haar behoefte. Een rustig huishouden, daar gaat de voorkeur naar uit. Bij visite nam ze vaak een hoge positie in (boven op de kast), hoewel dat kan ook met meekomende visite-hond te maken hebben dan met het bezoek op zich. In het asiel is ze net nieuw in de open kattenkamer, tot nu toe geen klachten. 8972-dudu-6

Zo schattig, even kennismaken, zit ze een beetje verscholen in de krabpaal. Maar al snel ontstaat een ‘goed gesprek’: ach ben je daar? Miauw. Kom maar effies dan. Miauw! Helemaal knus. Nee, ze is niet opdringerig en ja, ze heeft een beetje tijd nodig om te wennen, Dudu is lief en blij met een beetje aandacht en een lief kriebeltje. Alleen oppakken om in een vervoersmandje te doen vergt een specifieke tactiek; we geven u graag alle uitleg. Urine onderzoek gaf een uitslag van blaasgruis, niet heel ernstig en ook geen blaasontsteking, wel blaasgruisdieetvoeding noodzakelijk (Royal Canin S/O).

8972-dudu-5Voor u geen probleem? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren