Drabber: laat mij maar schuiven!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 14-06-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Drabber, nee die naam hebben wij niet verzonnen! is een mooie roodcypers met witte kater, gecastreerd en met geboortedatum: 14-06-2012. Wegens verdrietige privé omstandigheden van zijn baasje is hij in het asiel gekomen en dat vindt hij zelf een matige ontwikkeling. Voorheen was hij eigenlijk altijd buitenshuis, lekker door de buurt struinen, lonken naar de knappe buurpoes. Met etenstijd was hij wel weer thuis en vooruit, met slecht weer wilde hij ook wel binnen slapen. Hoewel de open kattenkamer meer vrijheid biedt dan het hokjesverblijf, staat het in schril contrast met wat Drabber gewend was.

Het is een schuwe kat. Soms maakt hij wel contact maar vindt dat ook erg spannend waardoor hij wat scherp kan reageren. In zijn tijd en tempo het contact opbouwen en accepteren dat hij is zoals is, zijn belangrijke voorwaarden voor een gelukkig samenleven. De omgang met andere katten is geen probleem. Er was ook een konijn in huis, in hoeverre de dieren onderling contact hadden, vriendschap zelfs, is niet bekend maar wie weet is het voor iemand belangrijke informatie. Niet bekend met honden. Gezien zijn zelfstandige gedrag niet direct geschikt voor een thuis met kleine kindjes die graag knuffelen met de kat, wat oudere kinderen die hem gewoon zichzelf laten zijn is bespreekbaar, zegt Drabber.

Keurig kattenbakzindelijk hoewel hij het vast ook prima vindt om buiten zijn behoeften te doen. Kunt u zijn eigenheid wel waarderen en kiest u ook niet graag voor de gebaande wegen? Kom kennismaken; u bent welkom!