Draaky: niet hij, maar zij…

Ras: Europees Korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-07-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Draaky is een leuke zwart witte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 01-07-2016. Volgens de overlevering schuilt er Noorse Boskat in zijn voorouders, eerlijk is eerlijk, het is niet echt herkenbaar. Misschien zou je met zo’n naam een stoere kat verwachten, integendeel, verre van dat. Officieel heette hij zelfs Draak maar om dat lot enigszins te verzachten hebben wij er maar Draaky van gemaakt, klinkt een stukje vriendelijker.

Het is niet zo’n dapper katje. In de omgeving waar hij leefde waren heel veel andere katten waarvan een aantal letterlijk buiten hem op stonden te wachten. U begrijpt, Draaky ging niet meer naar buiten en begon in huis te plassen. Er stond wel een kattenbak in huis, met kap en klepje en daar deed hij ook keurig zijn grote boodschap. Alleen voor plassen koos hij uit stress een ander plekje, iets waar de eigenaar natuurlijk niet gelukkig van werd. Hij zelf ook niet want hij wilde toch wel erg graag naar buiten. Op advies is Feliway gebruikt, goed plan maar geen oplossing. Medisch onderzoek liet een troebele urine zien, niet direct veel blaasgruis, wel het advies blaasgruisdieet (Royal Canin S/O).

Voor mensen is het een super lieve kat, ook kinderen zijn geen probleem. Hij zal zichzelf niet expliciet op de voorgrond zetten maar hij wil wel graag aandacht en liefdevolle kriebeltjes. Andere dieren is hij niet gewend en geven hem schrik, voor hem liever een omgeving zonder katten of honden. Lekker naar buiten is duidelijk een pré, heerlijk in het zonnetje genieten. Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren