Desi: dit was niet de bedoeling!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 05-04-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Desi is een prachtig wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 05-04-2015. Maanden geleden is ze in het asiel gekomen en wat bleek? Ze was zwanger! en heeft in gastopvang 4 prachtige kittens grootgebracht. De kittens zijn allang geplaatst en ook Desi leek haar warme mandje gevonden te hebben. Aan liefde ontbrak het niet, alleen één van de al  aanwezige katten had heel andere ideeën over een katje erbij en reageerde niet aardig. Ook met geduld en ruimte verbeterde het samenwonen niet en ze werd duidelijk niet gelukkig. Een verdrietige keus voor herplaatsing was uiteindelijk het resultaat.

Het komt vaker voor bij witte katten en zo ook bij Desi: ze is doof! Dat betekent dat een wild leven buitenshuis onveilig is, een goed afgeschermde tuin is wel een optie. Ze kan behoorlijk vocaal uit de hoek komen, ze hoort haar eigen stemgeluid toch niet. Dat doet ze niet continu maar als begroeting, om aan te geven dat ze aandacht wil, het voerbakje leeg is, het water opgefrist moet worden, vul maar in.

Een andere bijzonderheid is haar gevoelig huid. Sowieso moeten neus en oren beschermd worden tegen direct zonlicht, kan gewoon met zonnebrandcrème met hoge factor. Maar ook kwam ze in het asiel met een klein wondje in de nek hetgeen verergerde in de zorgperiode met haar kittens, later net mooi aan het genezen was en vervolgens weer reageerde op de toegediende stronghold. Het ziet er nu keurig uit, een omgeving zonder stress en met goede verzorging doen wonderen.

Vanuit Desi’s standpunt zijn andere katten geen probleem, niet direct warme vriendschapsbanden maar ook zeker geen ruzie of onenigheid. De omgang met honden is niet bekend. Het gebruik van de kattenbak beheerst ze volgens protocol, helemaal prima.

Komt u kennismaken? U bent van harte welkom!