Davie: zoekt plekje om THUIS te zijn

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 02-03-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Nieuwe foto’s van Davie: 

Update 22-11-2017: stiekem is Davie gewoon een knapperd geworden, kijk maar:

Update 31-07-2017: urine controle gaf een licht afwijkend beeld, geen blaasgruis. In het asiel eet hij wel met ‘blaasgruis-katten’ mee maar na plaatsing is het niet noodzakelijk en mag hij gewoon goede brokjes eten. 

Davie heeft ook een meer ingewikkelde kant dan hieronder beschreven. Zo is hij lang niet altijd even aardig naar andere mensen en kan hij pittig reageren. Hij is dan ook op zoek naar mensen die ervaring met katten hebben en zo’n kat met karakter weten te waarderen.

Davie is een leuke pastelrood met witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 02-03-2016. Hij werd gevonden met verwondingen aan zijn koppie, niet zo vreemd als toen nog ongecastreerde kater, waarschijnlijk vechtend op het liefdespad. Hij werd gevangen en kreeg een kuurtje antibiotica, inmiddels is alles mooi genezen en is hij gezond verklaard. Na de verplichte 14 dagen termijn werd hij gecastreerd zodat zijn leven in rustiger vaarwater is gekomen.

Lief, onzeker, met een beetje handigheid toegankelijk en een grote knuffel, gesloten en afwijzend, het klinkt tegengesteld maar Davie is het allemaal. We zien het vaker, voor dit soort katjes zijn mensenhanden een teken om bezorgd te worden terwijl het juist een voorbode van leuke, lieve zaken zou moeten zijn. De voorgeschiedenis is niet bekend, zijn onzekerheid kan voortkomen uit te weinig positieve ervaringen of ook minder prettige contactmomenten met mensen. Heel bijzonder, eenmaal in handen is het een grote knuffel die zichtbaar geniet van persoonlijke en fysieke aandacht.

Andere katten geen probleem, de foto in de bench is enkel omdat hij nog aan het wennen is in de open kattenkamer. Kleine toevoeging: Davie heeft een erg zelfverzekerde opstelling naar soortgenoten nu hij zich thuis voelt in de kattenkamer. Daar zijn ze meeste katten niet van gediend. Bij voorkeur wordt hij als single kat geplaatst! Gezien zijn voorzichtige omgang met mensen is een druk gezin met kinderen een minder goede combinatie.

U bent the perfect match voor Davie? Kom kennismaken; u bent welkom!