Daan: liefdevol thuis gezocht!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 08-07-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 19-02-2018: zo ziet Daan er tegenwoordig uit, een frisse heldere blik! Nu nog een baasje…

 

 

 

 

 

 


Daan is een lieve zwart witte kater, gecastreerd, met geboortedatum: 08-07-2013. Een poos geleden kwam de melding dat er al langere tijd een kater in de buurt rondliep met grote honger, slechte vachtconditie en een tranend oogje. Zo is Daan in het asiel gekomen en het was duidelijk: werk aan de winkel. Nee, er heeft zich nooit een eigenaar gemeld dus zwerf was zonder twijfel van toepassing.

 

 

 

 

Eerst maar even kijken of het bloedonderzoek in orde is, dat liet geen bijzonderheden zien. Het tranend oogje had een duidelijke oorzaak: entropion (naar binnen krullend ooglid waardoor de haartjes langs de oogbol schuren, pijnlijk en irriterend). Gelukkig goed te verhelpen door middel van een operatie. Begin januari was het zover en na revalidatie een geweldig resultaat: Daan kan weer frank en vrij de wereld zien. Zijn slechte vachtconditie komt door een verstoring van gisten die normaal gesproken op de huid aanwezig zijn maar nu in overmatige productie zijn geschoten. Waarschijnlijk door zijn zwerfperiode, het is een uitdaging om het weer in orde te krijgen. Het advies voorlopig is elke week wassen met Malaseb, een speciale shampoo, iets dat hij verrassend goed toelaat (veel katten zouden het wassen verschrikkelijk vinden maar Daan geniet er stiekem wel van). Hij is nog niet helemaal zijn stralende zelf, wel veel beter dan bij binnenkomst en zo is er dus geen reden waarom hij nog langer bij ons in het asiel zou moeten zijn. Tijd voor plaatsing dus.

Zoals gezegd: het is een lieverd in de omgang, gewoon een gezelligerd dat graag aandacht krijgt, ruimschoots kopjes uitdeelt en zichtbaar geniet. Andere katten geen probleem. Honden en/of kinderen onbekend, al verwachten we met zo’n zonnige karakter niet direct problemen. Hij is keurig zindelijk en zou graag, eenmaal gewend en vertrouwd in zijn nieuwe thuis, buitenspeel-opties hebben. Qua voeding doet hij het goed met ID brokjes, licht verteerbaar, goede ontlasting, gewoon helemaal goed.

U houdt wel van een ‘verzorg-katje’ en op zoek naar de liefde van uw leven? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren