Cira: rust, reinheid en regelmaat

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 12-05-2009
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update: voor alle zekerheid is de urine van Cira nagekeken en het was duidelijk: blaasgruis! Geen ontstekingscellen dus antibiotica en of pijnstilling was niet nodig. Wel levenslang blaasgruisdieet (Royal Canin S/O), we geven u graag alle informatie.

Cira is een leuke blauwe Abessijn, een gecastreerde poes met geboortedatum: 12-05-2009. Natuurlijk mag u best enthousiast worden van haar looks, maar leest u ook nog even verder? Er valt namelijk best wel iets te vertellen over Cira.

De reden van afstand is verdrietig en is gelegen in persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Ze is een rustig huishouden gewend van 1 persoon met kat. De omgang met kinderen ontwijkt ze bij voorkeur. Kwamen er kinderen in huis, dan was poes met stille trom naar boven vertrokken om weer naar beneden te komen als de rust was weergekeerd. We denken niet dat ze van een drukke omgeving met kleine kindjes gelukkig gaat worden, hoe gezellig ook.

De omgang met honden is niet bekend, buiten gaat ze er liever een straatje voor om. Ja, ze was gewend om naar buiten te gaan, heerlijk even een fris neusje halen. Soortgenoten vindt Cira overbodig. Ze schijnt dan niet zo aardig uit de hoek te komen en ook buitenshuis liet ze andere katten weten dat het HAAR tuin was, zonder recht van overpad. In het asiel is ze nog niet in de open kattenkamer maar bij voorkeur een nieuw thuis waar ze single kat mag zijn.

Haar ietwat grumpy gezichtsuitdrukking op de foto’s komt deels door de situatie, ze zou graag het asielleven inruilen voor een warm mandje bij iemand thuis. In het eerste contact is het even kennismaken, wat snuffelen, daarna mag je zachtjes kroelen. Volgens de informatie mag je dat een paar keer doen, dat aaien, daarna wil ze nog weleens een lelletje uitdelen. Oortjes naar achter, een zwiepend staartje, allemaal tekenen van irritatie. Zolang u goed blijft kijken of Cira het nog fijn vindt, gaat alles goed en is het echt een gezellige lieverd. O ja, ze is keurig zindelijk, een dichte kattenbak gewend.

Nog net zo enthousiast als bij de eerste regels? Kom kennismaken; u bent welkom!