Cody: gewoon bijzonder!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 22-06-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Cody is een leuke wit met beetje grijze kater, gecastreerd, en met geschatte geboortedatum: 22-06-2014. Gevonden met bloedend oor, het zag er serieus uit. Witte katten kunnen als ze niet beschermd worden door bijvoorbeeld zonnecrème onder invloed van zonlicht tumoren op de oorschelp ontwikkelen. In eerste instantie werd noodhulp geboden door pijnstilling en antibiotica in te zetten. Ook bleek hij een loszittende? tumor bij zijn linkerwang te hebben. De vlooien werden bestreden en natuurlijk werd ook gelijk ontworming ingezet. Een baasje heeft zich nooit gemeld.

Een paar dagen later bleek de noodhulp geen goede oplossing voor de langere termijn, het oortje was weer gaan bloeden. Er bleef maar één oplossing over: amputatie van de oorschelp. Het staat misschien een beetje vreemd maar de kat heeft er verder geen last van, functioneert prima en het went snel plus je kunt hem altijd herkennen. Na het herstel van zijn oortje was de tumor bij zijn wang aan de beurt, en ook dat is keurig genezen. In de tussentijd is Cody ook behandeld voor een oorontsteking en is het gebitje weer fris en schoon. Kortom, een uitgebreide APK maar nu is het dan zover; hij mag geplaatst worden!

Nee hij is niet doof, tenminste dat hebben wij niet zo ervaren maar Cody heeft wel een stevig stemgeluid, zijn miauw kan doordringend zijn. Een manier om u duidelijk te maken dat hij graag uw aandacht wil, niet altijd en overal maar wel als hij zin heeft in een knuffel. U mag er dan gerust even voor gaan zitten. Cody is een lieverd, verdient een lief baasje. Inmiddels is hij aan het wennen in de open kattenkamer, zijn omgang met soortgenoten lijkt geen probleem. Hoewel we natuurlijk geen achtergrondinformatie hebben zou een gezin met iets oudere kinderen (6+) een prima match kunnen zijn. De omgang met honden is niet bekend. Keurig gebruik van de kattenbak, niets op aan te merken. Eenmaal helemaal thuis zou hij graag een blokje om in de buurt doen, een leven als binnenkat daar kiest hij liever niet voor.

Komt u knuffelen en kennismaken? U bent welkom!