Chimo: bepaalt de regels

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 04-05-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Chimo is een wit met cypers gemarmerd poesje, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 04-05-2012. Het is een dame met karakter, laten we bij het begin beginnen. Stap 1: er kwam een melding van de vinder, of eigenlijk had Chimo de vinder gevonden. Ze kwam gewoon het huis binnen, ging op de bank liggen, deed alsof ze thuis was en liet zich ook niet wegsturen. Bij pogingen om haar uit huis te krijgen gingen letterlijk en figuurlijk de hakken in het zand waarbij ze ook minder vriendelijk uit de hoek durfde te reageren. Niet leuk als je zo gegijzeld wordt in je eigen huis door een onbekende kat, tijd voor actie. Stap 2: met de hulp van dappere dierenambulancemedewerkers kwam ze bij ons in opvang en ondanks alle moeite heeft zich nooit een eigenaar gemeld. Tijdens medische controle bleek ze al gecastreerd te zijn, dat heeft ooit iemand dus laten doen. Inmiddels is het tijd om ons te richten op de toekomst, een nieuw baasje (stap 3).

Ze laat zich aaien als ze zin heeft, maar alleen bij het koppie en een klein stukje verder. Gaat u verder naar achter, richting staart, dan vindt Chimo het veel te intiem worden en kan ze boos reageren. Bij de achterhand heeft ze minder bespiering dan je zou verwachten van een kat met deze leeftijd, een duidelijke reden was niet te vinden. In de open kattenkamer zien we geen afwijkend lopen. Het wordt in de gaten gehouden, tot nu toe geen reden voor zorg.

Ze is netjes zindelijk, wil graag naar buiten om een frisse neus te halen. Richting soortgenoten is ze een beetje wisselend, vaak negeren, soms een minder aardige reactie. Met zo’n karakteromschrijving is een plaatsing in een gezin met kinderen geen goede match. Chimo wacht op mensen die karakter kunnen waarderen, respect hebben voor haar eigenheid en blij zijn met positief contact. Precies uw verhaal? Kom kennismaken; u bent welkom!

P.S. ziet u het verschil in de foto’s? De onderste foto is ze nog niet zo lang in het asiel in een hokjesverblijf, de bovenste 2 foto’s zijn in de open kattenkamer en laten een veel meer ontspannen Chimo zien.

Sponsoren