Cesar: vindt zichzelf keizer, koning, admiraal

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-05-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

15052-cesar-3Cesar is een knappe cypers met witte kater, gecastreerd en met geboortedatum: 01-05-2008. Hij heeft een beetje bijzonder karakter, daarover straks meer. Nu eerst in het kort de voorgeschiedenis. Eigenlijk hadden we het kunnen weten: reden van afstand was dat hij zo af en toe in huis plaste. Heel vervelend, alle begrip maar op de vraag of er ook urine-onderzoek was gedaan werd helaas negatief geantwoord. In heel veel gevallen is namelijk een medische oorzaak de reden voor het gedrag én is het probleem oplosbaar. Al snel werd duidelijk dat behalve enten medisch onderzoek niet echt de medewerking had van Cesar, en dat maakt het ook gecompliceerd. Gelukkig zijn we best slim en na een paar pogingen had hij eindelijk keurig geplast op speciale kattenbakvulling en konden we de urine na laten kijken. De uitkomt was een bevestiging van het vermoeden: troebele urine, diagnose: blaasgruis en behandeling: blaasgruisdieet (Royal Canin S/O).

Gelukkig, dat probleem is opgelost, laten we het over zijn karakter hebben. Cesar is een kat met twee gezichten figuurlijk gesproken. Aan de ene kant wil hij graag een knuffel en geniet hij zichtbaar van aaien en aandacht. Aan de andere kant kan hij soms plots humeurig uit de hoek komen. Heel goed mogelijk dat hij straks een beetje zonniger in het leven staat nu hij dat akelige gevoel in zijn buik kwijt is. Houd er wel rekening mee dat in alle situaties waar dwang bij nodig is, tactiek en techniek noodzakelijke voorwaarden zijn. Cesar wil graag gewoon zijn gang gaan, gewaardeerd worden om zijn eigenheid. Geniet van alles wat hij aan positieve eigenschappen laat zien, op zijn tijd en op zijn manier. Hij is gewend om met meerdere katten te leven, en is op dit moment aan het wennen in de open kattenkamer. Honden is niet bekend en hij is wellicht minder geschikt voor een huishouden met kleine kindjes…

15052-cesar-4Zo af en toe mocht hij onder toezicht de tuin verkennen, en dat was genieten. Een buitenkat die uren van huis is, nee, dat hoeft niet van Cesar. Als koning en heerser van eigen haard moet je niet te lang van huis zijn. Nu zijn plasprobleem is opgelost, durven we ook te zeggen dat Cesar keurig zindelijk is. Geniet u van een kat met een eigen karakter en vindt u het geen probleem om hem de ruimte te gunnen zodat hij zichzelf kan zijn? Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren