Catoo: een bijzonder lief katje

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 15-06-2018
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 08-05-2019: er is een afspraak voor Catoo komende vrijdagmiddag, wordt vervolgd.

Catoo(tje) is een prachtig grijs wit poesje, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-06-2018. Begin van het jaar werd ze gevonden, duidelijk niet in orde want ze sleepte met haar achterhand en had hulp nodig. Het katje werd opgenomen bij de dierenarts waar nader onderzoek volgde. Aan de hand van de röntgenfoto’s bleek het bekken gebroken te zijn, maar zorgwekkender was dat ze niet zelfstandig kon plassen. Meerdere keren per dag werd haar blaas geleegd en uiteindelijk kwam het goede bericht: Catoo heeft zelf een plasje gedaan, hoera!

Een bekkenfractuur klinkt ernstig en is natuurlijk ook geen sinecure maar kan goed genezen met 6 weken hokrust. Geen leuke ervaring voor zo’n jong katje maar er was geen keuze, het moest. Ze heeft zich keurig gedragen, we kunnen niet anders zeggen. Twee maanden later zijn er opnieuw röntgenfoto’s gemaakt, er was nog een scheurtje aanwezig in de heupkop maar Catoo was op de goede weg. Vanaf toen was het veel in de bench en af en toe vrij rondlopen. Inmiddels loopt ze gewoon heerlijk los in de open kattenkamer. Haar rechter achterpoot is een beetje korter dan links, dit is blijvend, ze heeft er verder geen last van.

Een ander opvallend dingetje is dat Catoo’s urine sterk kan ruiken. De collega’s omschrijven het als een katerlucht. Vanzelfsprekend is het medisch onderzocht, er werden geen afwijkingen ontdekt. Het advies van de dierenarts: probeer het eens met nierdieet. Waarschijnlijk hebben haar nieren een lichte beschadiging opgelopen van de aanrijding (de meest waarschijnlijke oorzaak van de bekkenfractuur) hoewel urine- en bloedonderzoek het niet laat zien. Het belangrijkste is dat het advies werkt! De urine ruikt weer gewoon als poezenplas, stinkt niet meer en Catoo zelf vindt het allemaal prima. Ze kauwt de nierdieetbrokjes smakelijk weg.

In het gastgezin waar ze een aantal weken mocht verblijven woonde ze samen met andere katten en er was ook een hond in huis, geen probleem. In de open kattenkamer is ze het vriendinnetje van kater Pim, zo schattig. Het is een heel aanhankelijk katje, is graag in de buurt van haar mensen en wil overal bij zijn. Hoewel een kat en werkende mensen over het algemeen geen verkeerde combinatie is, zal Catoo daar niet gelukkig van worden. Natuurlijk is een paar uurtjes alleen geen probleem, alleen geen hele dagen. Ze is best nieuwsgierig maar het woeste buitenleven kan ze voor haar eigen veiligheid beter niet verder verkennen. Een veilige tuin waar ze niet uit kan zou perfect zijn.

Bent u al verliefd geworden en zit u op het puntje van uw stoel? Kom kennismaken, het kan verstandig zijn om eerst even te bellen voor een afspraak, u bent welkom!