Californie kitten 16311

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 30-04-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Californie kitten 16311 is een prachtig zwart katertje, geboortedatum: 30-04-2019. In dit geval verwijst het eerste deel van de naam naar de vindplaats en niet naar mamapoes. Hij is de enige die een echte naam heeft gekregen: Simri maar de nieuwe eigenaar mag een nieuwe naam verzinnen hoor. Een aantal weken geleden kwam er een melding van een schuwe kat met kittens. Met veel geduld, kennis en kunde zijn de katjes gevangen en ja, gelukkig ook mamapoes. Simri was een beetje verkouden dus hebben alle kittens eerst een kuurtje antibiotica gehad. Daarna mochten ze in gastopvang want contact met mensen, daar waren ze duidelijk tekort aan gekomen.

Zoals de foto’s laten zien had Simri geen zin in sociaal bezig zijn, niet omdat het een onaardig katje is, zijn gedrag komt voort uit angst. En als hij iets eng vindt en paniek de overhand neemt, gaan al zijn wapens in de strijd (4 pootjes met nagels en een bekkie met vlijmscherpe tandjes). En toch, heel langzaam mocht ook hij ontdekken dat mensenhanden weliswaar erg eng zijn behalve als je heerlijk geaaid wordt. Ook bij hem gaat dan zijn spinmotertje aan, ontroerend. Plotselinge bewegingen doen hem schrikken, net als je gezicht iets te dichtbij. Samen met zijn broertje ‘piet piraat’ heeft hij 1,5 week langer in het gastgezin mogen zijn, simpel omdat hij extra tijd nodig had. Hij kan heerlijk spelen met zijn broertje maar kan zich ook prima alleen vermaken. Een speelgoedmuisje heeft zijn voorkeur, hij loopt dan echt grommend rond als was het een echte prooi. In het gastgezin waren honden aanwezig, geen kleine kindjes. Houd rekening met een wat langere wenperiode. Het kan verstandig zijn om met een bench of kleine ruimte te beginnen.

Inmiddels is hij zover om aan de volgende stap van zijn leven te beginnen, bij een nieuw baasje. Nee hij hoeft niet samen geplaatst te worden, al is de aanwezigheid van een andere kat wel heel gezellig. Keurig kattenbakzindelijk en gewend aan Royal Canin kittenbrokjes met dagelijks een beetje whiskas kittenzacht. Om teleurstelling te voorkomen kan het verstandig zijn om een afspraak te maken, dat kan via info@schuthok.nl of 0223-631447. Heeft u voldoende tijd, liefde en aandacht? Kom kennismaken; u bent welkom!

P.S. die mooie gele ogen heeft hij van zijn mama Lika…