Brittje: zoekt het geluk

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 12-05-2018
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 19-11-2018: Brittje is in het asiel te ontmoeten, u hoeft dus niet eerst een afspraak te maken, u mag gewoon tijdens onze openingstijden langs komen!

Brittje is een prachtig cypers gestreept poesje met geboortedatum: 12-05-2018. Als u nu denkt: heb ik die niet eerder gezien? dan klopt dat. Wat waren we blij dat ze geplaatst was maar helaas denkt één van de andere katten die daar in huis wonen heel anders over de komst van Brittje. Ruzie, stille oorlogsvoering, fixeren en nee, het gedrag verbetert niet ondanks een zorgvuldige introductie. Daarom uiteindelijk toch maar de moeilijke keus voor herplaatsing…

Omdat Brittje in het asiel onder invloed van stress heel ander gedrag laat zien dan in huis bij het gastgezin, is gekozen om te werken op afspraak. Dan zorgen wij dat het katje in het asiel is en hopen we natuurlijk dat u door het angstgedrag heen kijkt want eenmaal thuis met rust en veiligheid laat ze zich wel aaien, sterker nog, ze vraagt er zelf om! Stop je te vroeg naar haar zin dan hengelt ze je hand met haar pootje dichterbij, keurig nageltjes in, zo schattig. Niet schrikken, ze deelt liefdesbeetjes uit en heeft de neiging om aan je vinger te knabbelen. Dat gaat zachtjes en met geweldig spinnen als begeleiding, helemaal leuk. Bijzonder is haar staartaanzet die kennelijk nogal hoog is aangelegd waardoor haar staart bijna plat over de rug gedragen wordt. Ze is keurig zindelijk.

Zoals gezegd zijn andere katten voor Brittje geen probleem. Aan de honden in huis heeft ze behoorlijk moeten wennen maar ook dat gaat steeds meer ontspannen. Voor de volledigheid is dit haar voorgeschiedenis:

in totaal kregen we 4 kittens in het asiel, duidelijk buiten geboren en niet echt mensenhanden gewend. Voor het gastgezin werk aan de winkel. Brittje was vanaf dag 1 de minst toegankelijke, degene met de platte oortjes en indien nodig wilde ze ook best haar pootje heffen. Alles om duidelijk te maken dat ze alles heel erg eng vond, het arme ding. Langzaam leerde ze dat mensen niet zo erg zijn en hoewel oppakken nog als erg spannend wordt ervaren is de metamorfose als ze eenmaal op schoot zit GROOTS. Dan gaat het motortje aan, genietend spinnen en als je het goed doet mag je zelfs haar buikje aaien! Ontroerend, zo’n geschenk aan vertrouwen. Tot ze ergens van schrikt en snel weer terug wil naar haar veilige omgeving. N.B. om vervolgens weer snel terug te komen want behalve niet zo heel dapper is ze wel ontzettend nieuwsgierig en speels…

Heeft u de moed om verder te kijken dan de eerste indruk? Kom op afspraak kennismaken; u bent welkom!