Britt: van het eiland naar een warme mand

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 06-06-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Britt is een zwart poesje, inmiddels gecastreerd, met geboortedatum: 06-06-2015. Ze komt uit een grote groep katten die in en om een boerderij leefden. Het aantal katten was te groot gegroeid, een plan van actie was nodig. Veel van die dieren zijn in het asiel gekomen om zo een nieuw baasje te vinden. Al snel na binnenkomst bleek Britt niet alleen te zijn, er waren kittens in aantocht. Hoewel kittens? Bij de bevalling bleek dat er maar 1 kleintje was, gezond en wel, groot gegroeid met alle zorg van mama, een luxe positie. Het kleintje is al lang geplaatst, nu is mama aan de beurt.

Persoonlijke aandacht is niet haalbaar in een omgeving met zoveel katten, herkenbaar aan het terughoudende gedrag van Britt. Langzaam komt er meer ontspanning, aaien en knuffelen is echt nog een brug te ver. Van een afstandje observeren, daar is deze poezendame goed in en als u rustig aan doet wil ze ook wel geruststellend knipogen. Hoe ze zich in de toekomst gaat ontwikkelen is moeilijk aan te geven. Veel hangt af van rust en vertrouwen, tijd en geduld. Ze is prima gezelschap voor soortgenoten, hoe ze reageert op de aanwezigheid van een hond is niet bekend.

Tijdens een medische controle werd gezien dat ze last had van een ontstoken kies. Na een kuurtje antibiotica ging ze voor behandeling en bleek bij meerdere gebitselementen eerste hulp nodig te zijn. Met iets minder tandjes en kiezen kwam ze weer in het asiel, vast opgelucht dat de pijn weg was. Geen zorg, ze eet net als iedere kat gewoon haar brokjes, alleen de eerste dagen heeft ze pijnstilling gehad.

Het zou fijn als ze in haar nieuwe woonomgeving de mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan, eerst rustig wennen voordat de buitendeur open gaat. Nieuwsgierig geworden? Kom kennismaken; u bent van harte welkom!