Brammetje: toch een familietrekje?

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 13-04-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Brammetje is een knappe wit cyperse kater, gecastreerd, geboortedatum: 13-04-2016. Het is een kat met een verhaaltje én de zoon van poes Saartje, hier ook op de site. Als kitten in huis gekomen, samen met een zusje. Dat leek geen probleem te zijn en in eerste instantie waren de kinderen in huis ook geen issue om je druk over te maken. En toch, er is iets verandert. In de zomer van 2017 is hij een 2-tal weken vermist geweest, of daar nu een link mee is of een toevalligheid? In ieder geval ging hij zich anders gedragen naar zijn mensen, met name naar de kinderen. Dat ging zelfs zo ver dat er lelijk werd uitgehaald, vooral als er druk bewogen werd. Onnodig om te zeggen dat het geen fijne situatie was, niet voor het gezin en niet voor Brammetje.

 

Bij de dierenarts was de verdenking dat zijn rug wat gevoelig leek; een weekje pijnstilling en goed monitoren was het advies. Zo gezegd, zo gedaan, echt verschil in zijn gedrag hebben wij niet gemerkt. Brammetje wil graag het stralende middelpunt zijn en vindt een aaitje of twee ook super prettig. Ga je verder en ga je over zijn grenzen, dan schroomt hij niet om met een ferme lel aan te geven dat je te ver bent gegaan. Voordeel is dat hij het duidelijk aangeeft in zijn houding en je er dus tijdig rekening mee kunt houden. Bij observatie in de open kattenkamer is het heel grappig om te zien dat meneer Bram rondloopt alsof hij de koning zelf is, echt een kat met uitstraling.

Een gezin met kinderen is vanzelfsprekend geen goede match. Hoewel hij tot voor kort samenwoonde met zijn zusje, heeft hij zeer zelfverzekerde houding naar andere katten en zou een plaatsing als single kat het meest passend zijn. Mogelijk kan hij het beter vinden met mensenvrouwen dan met mensenmannen, dat geeft de informatie aan maar hebben wij persoonlijk geen ervaring mee aangezien er, zeker bij de kattenafdeling, meer vrouwen rondlopen dan mannen… Honden is hij niet gewend. Op zijn wensenlijstje staat de mogelijkheid om naar buiten te gaan, graag met deurpersoneel want de vaardigheid van de kattenluikje heeft hij nog niet helemaal begrepen. De kattenbak gebruikt hij naar behoren.

Past een dosis eigengereidheid prima bij u? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren