Bram: verstoppertje spelen, daar ben ik goed in

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 06-06-2016
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Bram is een knappe rood cypers met witte kater, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 06-06-2016. Afkomstig van Texel waar hij in een grote groep katten rondom een boerderij woonde. U begrijpt dat de overgang naar het asiel best heftig was, hij heeft dan ook veel tijd doorgebracht verstopt onder een dekentje in zijn mandje. Al die nieuwe gezichten, pfff. In principe bleef hij mooi verstopt zitten, ook tijdens de schoonmaak. Wil je te snel te veel, dan zoekt hij de nooduitgang. Niet omdat hij onaardig wil zijn maar omdat hij het zo spannend vindt. In de open kattenkamer zien we hem een klein beetje meer ontspannen zijn én heeft hij steun gezocht bij Jayson en Kian, zielsverwanten. Echt aankomen mag nog niet, daarvoor moet het vertrouwen nog groeien…

Waar komt zulk een terughoudendheid vandaan? Waarschijnlijk te weinig positieve ervaringen met direct contact, het is ook niet echt haalbaar om zo een grote groep katten per individu aandacht te geven. Knuffelen is dus toekomstmuziek. Brams woonwensen geven vooral ruimte weer, niet alleen ruimte om te leven maar vooral ook ruimte om zichzelf te mogen zijn. Hoe hij zich gaat ontwikkelen? Het kan zijn dat met tijd, liefde en geduld vertrouwen groeit en het met eigen mensen best goed gaat komen, het kan ook zijn dat hij altijd op de achtergrond blijft.

 

 

Positieve punten: keurig zindelijk en een gezonde eetlust zonder beperkende dieetvoorschriften. Andere katten geen probleem, de omgang met honden en/of andere huisdieren is niet bekend. Heeft u een warm plekje in uw huis en hart? Kom kennismaken; u bent welkom!