Boris: ‘mag ik uw aandacht?’

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 01-08-2009
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Boris is een mooie blauw grijze kater, gecastreerd met geboortedatum: 01-08-2009. Eigenlijk is het een ‘oude bekende’, jaren geleden, ergens in 2013, was hij ook in het asiel, destijds onder de naam ‘Vladimir’. Na plaatsing heeft hij de naam Boris gekregen, en warempel, hij luistert er naar dus is het Boris gebleven.

De informatie bij afstand maakt veel duidelijk en toch ook weer niet. Het is een aanhankelijke kat, zijn vraag om aandacht is niet te missen. Hij volgt ons door het hele kattenverblijf en wil overal bij zijn. Het kan zijn dat hij moeite heeft met veranderingen: in de oude leefsituatie was er regelmatig een wisselend aantal personen in huis. Of het tot gevolg leidde dat hij daarom niet altijd even netjes de kattenbak gebruikte, is lastig te zeggen. Het kan ook zijn omdat hij voor de kattenbak een aantal ‘hindernissen’ moest nemen in de zin van bijkeuken, kattenluik, trapje af, buiten op de veranda. Dan kan de combinatie met buurtkatten ook nadelig werken. Om medische oorzaken uit te sluiten is de urine nagekeken. Dat had nogal wat voeten in de aarde omdat Boris erg creatief was met handdoekje in de kattenbak, of gewoon niet plassen. Maar de aanhouder wint en hoera, de urine is helemaal gezond.

In de kattenkamer hebben we hem eerst laten wennen en konden wij hem observeren. Serieus, geen ongerechtigheden te ontdekken, hij gebruikt de kattenbak helemaal volgens gebruiksaanwijzing. Andere katten ziet Boris met name concurrenten, zeker als het gaat om voerhapjes maar ook wel in het delen van aandacht. Bij voorkeur een plaatsing als single kat. De omgang met honden is niet bekend. Het hebben van een landgoed of boerderij is geen voorwaarde, de optie om naar buiten te gaan is wel gewenst.

Mag hij bij u alle aandacht? Kom kennismaken; u bent welkom!