Bommel kitten: ‘ik ben meneer charmant’

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 22-02-2019
Gecastreerd nee zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Bommel kitten is een leuk katertje, cypers met wit, met geschatte geboortedatum: 22-02-2019. Een paar weken geleden kregen we 3 kittens binnen, onzeker en bang. De katjes komen uit een grotere groep katten en kenden hun vaste verzorger maar nieuwe mensen in alle soorten en maten, dat moesten ze nog bijleren. Gelukkig hebben we mensen die hun hart en huis tijdelijk openstellen om een stukje van de begeleiding op zich te nemen. Het nadeel was dat de katjes een beetje ouder waren dan ieniemienie-kittens, een stukje socialisatie hebben ze gemist. En toch, elk katje is weer verschillend. Neem nou Bommeltje, een nieuwsgierig katje, gaat graag op ontdekkingsreis, laat zich aaien en ook oppakken is geen heel groot probleem (beetje voorzichtig doen).

Een beetje bijzonder is hij wel, het is namelijk een cryptorchide katertje. Dat wil zeggen dat er maar één balletje is ingedaald en de andere waarschijnlijk nog in de buikholte, lieskanaal zit. De dierenarts heeft goede hoop dat het gewoon keurig goed komt. Mocht dat niet zo zijn, dan is het met castratie een beetje meer werk maar op zich geen probleem. Hij is aan het wisselen van melkgebit naar volwassen gebit dus de leeftijd klopt wel zo ongeveer. Het gastgezin heeft aangeleerd dat op de grond tikken een gevuld voerbakje betekent en dan huppelde Bommel blij weer in de bench in, knap hé? Natuurlijk speels en ondeugend, precies zoals het een jong katje betaamt én kattenbakzindelijk, wel zo prettig.

De kittens zijn gewend aan Royal Canin kittenbrokjes en mogen dagelijks ook een beetje zacht snoepen. Helemaal enthousiast geworden en voldoende tijd om dit katje een fijne toekomst te geven? Kom kennismaken; u bent welkom! N.B. om eventueel teleurstellingen te voorkomen kan het verstandig te zijn om voor uw komst contact met ons te nemen via 0223-631447 of info@schuthok.nl.