Bo: gezellige prater

 

Ras: Europese korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-01-2004
Gecastreerd ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Bo is een lief zwart katje, pardon poes, met klein wit borstvlekje. Ze is gecastreerd en heeft als geboortedatum genoteerd staan: 01-01-2004, en ja dat betekent dat ze al 15 jaar. Reden van afstand is een verdrietig verhaal want het was zo niet de bedoeling. Het katje was een paar maanden daarvoor overgenomen van mensen die naar het buitenland gingen emigreren. Of het gedrag toen ook al bestond of niet, of dat het niet als probleem werd ervaren, is niet duidelijk. Bij de nieuwe eigenaar, en dat kan dus ook door de veranderde omstandigheden komen, bleek Bo wel heel erg veel te miauwen. Is toch gezellig? horen wij u denken. Ja, behalve als het ten koste gaat van je nachtrust, dan wordt het toch wel een dingetje.

Je zou bij deze leeftijd ook kunnen denken aan afnemende cognitieve vaardigheden, dementie. Daarom is Bo de eerste tijd in het asiel gewoon geobserveerd. Ja, ze maakt contact door middel van miauwen maar ze reageert normaal op prikkels, maakt geen verwarde indruk en toont ook geen van de andere symptomen van dementie dus dat sluiten we eigenlijk uit. Hoe ze in de nachtelijke uren is, is voor ons niet te beoordelen, overdag heeft ze een normaal dagritme. Ze slaapt meer dan een jonge kat en kiest daarvoor ook lekker zachte plekjes uit, niet afwijkend gezien haar leeftijd. Ook springt ze nog gewoon om op een hoger plankje te komen, pijnklachten zijn niet gediagnosticeerd. Komen we met lekkere hapjes aanzetten, dan is een blij gemiauw te horen en ook een knuffel wordt met vreugde ontvangen onder begeleiding van vocale klanken (van Bo welteverstaan).

Wel is duidelijk dat ze graag in de buurt van haar mensen is. Grote mensen en kleine mensen, Bo vindt het prima. In de open kattenkamer wandelt ze vol vertrouwen rond tussen de andere katten, geen probleem. Het verhaal gaat dat ze in haar oude woonomgeving ook een hond gewend is. Keurig kattenbak gebruik, niets op aan te merken. Het buitenleven laat ze graag aan zich voorbij aan, een appartement met zonnig balkon is voldoende voor het ware poezengeluk.

Komt u haar leven verrijken en bent u op zoek naar een goed gesprek? Kom kennismaken; u bent welkom!