Blacky: verstoppertje spelen?

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 01-09-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 03-07-2017: Blacky en Minnie blijken toch wel erg heel erg aan elkaar gehecht te zijn en ook steun aan elkaar te hebben, vandaar de keus om toch als voorwaarde te stellen dat ze samen geplaatst moeten worden…

Blacky is, niet geheel verrassend, een zwart poesje, gecastreerd en met geboortedatum: 01-09-2008. Ze is samen met haar huisgenootje Minnie in het asiel gekomen, reden van afstand: moeilijke privé omstandigheden. Best opvallend, beide katjes zijn behoorlijk onzeker, om niet te zeggen angstig voor mensen die ze niet kennen en hebben moeite met veranderingen in het vaste leefpatroon. De overgang naar het asiel was dan ook erg groot en in de open kattenkamer is Blacky erg goed in het verstoppen zodat ze bijna onvindbaar is.

Het is een binnenkatje, nooit het buitenleven gewend. Positief is dat de kattenbak geen geheimen heeft en keurig volgens het boekje wordt gebruikt. Natuurlijk wel regelmatig schoonmaken, een beetje kat houdt van een schoon toilet. Er zijn geen bijzondere eisen qua voeding.

 

Samen plaatsen is geen voorwaarde, juist omdat dit gedrag elkaar versterkt. Wellicht is een nieuw thuis met een leuke open sociale kat een stimulans tot iets dapperder gedrag. In ieder geval moet u rekening houden met veel tijd en geduld en wellicht geen hoge verwachtingen. Gaat uw voorkeur uit naar een schootkat dan is Blacky geen goede match. Heeft u kattenfluistertalent en vindt u dat ieder katje een warm mandje verdient? Dan bent u van harte welkom!

 

Sponsoren