Bella: afwisselend regen en zonneschijn

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 08-09-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Bella is een mooi cypers met wit poesje, gecastreerd, met geboortedatum: 08-09-2011. Het klinkt misschien als een bijzondere reden voor afstand maar het was serieus in het belang van het dier. Al langere tijd gaf Bella aan geen zin te hebben in eten, ongeacht welk eten. Aangezien ze goed in de gaten gehouden werd door haar baasje en er ook actie werd ondernomen door naar de dierenarts te gaan kunnen we oprecht zeggen dat er alles aan is gedaan om het probleem op te lossen. Er is geen medische oorzaak gevonden ondanks alle onderzoeken, bloedafname enzovoorts. Het is een erg onzeker (lees: angstig) katje. Met haar baasje had Bella een band, toch koos ze er ook vaak voor om ergens achter of op te liggen. In haar woonomgeving kwam ze niet in contact met andere katten dus dat kon niet de stressfactor zijn. Na alle onderzoeken was de eindconclusie: teveel spanning met als gevolg anorexia. Herplaatsing met als doel een happy Bella hoewel het een verdrietig baasje gaf…

In het asiel herkennen we de problematiek. Bella was, zeker in het begin, behoorlijk overstuur, wilde niet eten en kon erg onaardig reageren. Zolang het deurtje van haar hokje dicht bleef zitten zagen we een redelijk ontspannen poes, maar begreep ze dat het hekje open ging (om schoon te maken, het kleedje recht te leggen of de kattenbak te verschonen) dan veranderde ze in een niet zo vriendelijke poes en was het soms lastig om de uithalen te ontwijken. Nu ze in een iets ruimere omgeving is zien we haar meer ontspannen wat haar humeur ook ten goede komt. Al blijft het wel oppassen, bij teveel spanning valt ze terug in haar oude strategie: de eerste lel is van mij. Het eten gaat gelukkig veel beter, momenteel krijgt ze purina one kattenbrokjes en smikkel, de smikkel, het bakje gaat zeker voor 3/4 leeg. Zacht voer soms wel, vaak niet maar dat is minder belangrijk.

Of Bella samen kan wonen met andere katten is niet duidelijk. Om haar eetgedrag goed in de gaten te kunnen houden is ze wel in het vertrek met andere katten maar nog niet los in de groep. De omgang met honden is niet bekend en de combinatie met kinderen is gezien haar gedragsomschrijving geen passende match. Hoewel de eigenaar beschreef dat ze soms wat sanitaire problemen had, is ze in het asiel keurig zindelijk. Mogelijk heeft ook dat met de omgeving en de situatie te maken waardoor het nu geen probleem is. Al met al een beetje ingewikkeld verhaal en toch, Bella is zeker wel de moeite waard! Weet u dat ze ook heel knuffelig kan zijn? Niet direct een schootkat maar als ze zich veilig voelt komt ze gezellig bij je en wil dan ook geaaid worden.  Heeft u een relaxte levensinstelling en dito woonomgeving? Kom kennismaken; u bent welkom!