Bastiaan: kiekeboe!

 

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 14-05-2011
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Bastiaan is een knappe wit met cyperse kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 14-05-2011. Hij werd gevonden in Hippolytushoef waar hij overlast gaf met sproeien. Niet zo gek als intacte kater, dan moet je je sporen uitzetten, potentiële liefdespartners signaleren en concurrenten laten weten dat jij de kanjer bent. Als je het zo omschrijft klinkt het bijna sneu maar die tijden zijn (helaas?) voorbij, het is nu een ex-kater met als pluspunt: geen overlast meer.

Hij is gevangen met een vangkooi en ook na een aantal weken opvang zijn we nog niet zover dat we dichtbij mogen komen of dat we hem kunnen aaien. Bij voorkeur zoekt Bastiaan de dekking van de krabpaal en zien we alleen zijn oortjes boven het randje uitpiepen. Heel schattig, maar kom je dichterbij hoef je geen expert te zijn in kattengedrag om te zien dat hij aangeeft zijn persoonlijke zone te willen behouden. En toch, als je rustig tegen hem praat zie je hem een beetje ontspannen en knipogen (kalmerend signaal). Wat de toekomst brengt? Altijd lastig in te schatten. Heel goed mogelijk dat hij bij voorkeur semi buiten wil leven, hoewel hij nu toch wel de gezelligheid van de kattenkamer opzoekt en niet in de buitenren blijft wonen. Of zijn vertrouwen in mensen herstelt? Niets is onmogelijk maar misschien is dat wel een heel positieve versie…

De omgang met soortgenoten is in ieder geval geen probleem, kattentaal verstaat hij. Of hij ook overweg kan met honden is niet bekend, het zou goed kunnen dat het niet een verstandige combinatie is. Keurig zindelijk, heeft met zijn grote persoonlijkheid (lichaamsomvang) wel een ruime kattenbak nodig. Geen bijzonderheden qua voeding of medicatie. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze kanjer? Kom kennismaken; u bent welkom!