Bagera: zwarte panter

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 15-05-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Bagera is een knappe zwarte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 15-05-2013. ‘Inmiddels gecastreerd’, dat was precies de reden waarom hij in het asiel is gekomen en overlast veroorzaakte daar waar hij gevonden werd. Hormonen hadden de regie overgenomen, hij sproeide overal om iedereen in de buurt te vertellen dat hij er was, ready to be papa! Onnodig te zeggen dat de bewoners not amused waren, tijd voor actie. Helaas is Bagere niet helemaal het type van: kattenmandje, kat er in dus moest een vangkooi worden gebruikt. Nee, er heeft zich geen baasje gemeld…

De foto spreekt boekdelen, dit is Bagera’s dagelijkse look. Menselijk contact, hij denkt er geen behoefte aan te hebben. Stapje voor stapje ontdekt hij dat we het beste met hem voor hebben én dat we zorgen voor dagelijkse voerverstrekking. Dat maakt dat hij zijn offensieve houding een beetje laat varen, voor aaien is het nog te vroeg. Op zich zou een leven als buitenkat een prima optie zijn, helaas kwam bij medisch onderzoek naar voren dat er sprake was van bloed in de urine en is blaasgruisdieet geadviseerd (Royal Canin S/O). Samenleven met andere katten is in principe geen probleem, honden is onbekend.

Zijn we op zoek naar een speld in de hooiberg? Wie geeft deze zwarte kanjer een gouden kans? Meer weten? Kom kennismaken; u bent welkom!

Sponsoren