Anneke: zoekt het geluk

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Poes
Geboortedatum: 03-09-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Anneke is een leuke cypers met witte poes, gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 03-09-2012. De volgers op Facebook herkennen haar wellicht, het is een beetje een beroemdheid. Het katje is als zwerf in het asiel gekomen, met een voorpootje wat ze niet goed gebruikte en pijnlijk leek. Met röntgenologisch onderzoek werd een oude breuk gezien ter hoogte van het ellebooggewricht waardoor het buigen en strekken moeizaam en pijnlijk was. Er waren 2 keuzes: of levenslang pijnmedicatie met alle nadelen van dien, of amputatie. In overleg met de dierenarts is gekozen voor de laatste optie. De operatie verliep voorspoedig, voor revalidatie mocht ze een poosje in een gezellig gastgezin en ze was al gereserveerd voor een nieuw lief baasje. Kortom, de toekomst leek positief.

Helaas loopt het leven soms niet zoals je graag zou willen. Na een korte tijd tot volle tevredenheid bij haar nieuwe baasje te hebben gewoond was afstand noodzakelijk vanwege verdrietige privé omstandigheden van de eigenaar. Op zoek naar nieuw geluk voor Anneke!

Het is een vriendelijke, gezellige knuffelkat, graag in de buurt van haar mensen. Andere katten zijn geen probleem, maar mensen hebben de voorkeur. Hoewel ze zich prima weet te redden met alleen een rechter voorpootje heeft ze natuurlijk wel een beperking en is het woeste (lees: gevaarlijke) buitenleven geen optie. Een veilig afgeschermde tuin zou prima zijn, en anders een leven als binnenpoes. Kleine kanttekening: we weten dat Anneke eten en lekkere hapjes als hobby heeft, toch is het beter als ze een beetje gewicht gaat verliezen. Gekscherend hebben we het over de sportschool maar kleine hoeveelheden brokjes en veel speelmomentjes zijn belangrijke dingen om meer overgewicht te voorkomen.

U wilt graag geliefd zijn? Anneke heeft genoeg knuffels in de aanbieding. Kom kennismaken; u bent welkom!

 

Sponsoren