Alex kitten 15407

Ras: Europees korthaar
Geslacht: Kater
Geboortedatum: 11-08-2017
Gecastreerd: nee, zie plaatsingsvoorwaarden kittens
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 27-11-2017: Alex en Ella hebben elkaar steeds meer gevonden, kunnen heerlijk spelen, zo leuk! Het socialiseren gaat ook goed, natuurlijk hebben ze een beetje extra inzet en begeleiding nodig maar ze zijn zeker de moeite waard!

Alex kitten 15407 is een prachtig zwart katertje met geboortedatum: 11-08-2017. Samen met zusje Ella is hij in het asiel gekomen, gevangen met een vangkooi in Julianadorp. Ze waren toen ongeveer 10 weken oud. Dat betekent dat ze naar alle waarschijnlijkheid in de eerste weken niet in contact zijn geweest met mensen. 2 Weken later is er nog een cypers kitten van hetzelfde nestje gevangen…

 

De kittens zijn gastvrij opgevangen bij iemand thuis om te werken aan socialisatie en inmiddels zijn ze zover dat ze geplaatst kunnen worden. Er zijn zeker grootse vorderingen gemaakt, Alex vindt het nog een beetje meer spannend en heeft ook iets minder behoefte aan knuffelen maar je ziet hem wel stiekem genieten. En als je goed luistert hoor je ook een zachte spingeluidjes, zo lief. Het is natuurlijk een katje met iets minder sociale vaardigheden naar mensen. Kattentaal is geen probleem, dat herkent hij en spreekt hij vloeiend. De omgang met mensen rustig opbouwen, een kleine ruimte of een bench is in het begin een goed hulpmiddel om contact te maken. Het gastgezin heeft zelf ook katten én honden, sommige honden zijn nog een beetje spannend maar een mepje tegen een zwiepstaart lukt al prima, het boefje.

Nee, ze hoeven niet samen geplaatst te worden, soms liggen ze bij elkaar maar heel vaak ook niet. Een andere sociale kat in huis verdient wel de voorkeur. Hij is keurig zindelijk met een gezonde eetlust en zoals elk jong katje gezellig speels. Heeft u feeling voor een katje dat een beetje extra begeleiding nodig heeft?

Let op: hij is nog in gastgezin, kennismaken is mogelijk op afspraak!! 

Sponsoren