Qt: ‘quty’ (schatje)

 

Ras: Rottweiler
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 13-05-2013
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Qt is een leuk Rottweiler teefje, gecastreerd, met geboortedatum: 13-05-2013. Samen met huisgenoot Rottweiler Tyson in het asiel gekomen wegens moeilijke privé omstandigheden van de eigenaar. De honden hoeven niet samen geplaatst te worden, de eigenaar gaf zelfs aan beter van niet omdat Tyson toe is aan wat meer rust in zijn leven. Qt is een beetje type ‘blij ei’, dat wil zeggen, na de eerste moeilijke dagen want ze vond het allemaal reuze spannend in het asiel. Al die nieuwe mensen, andere geuren, geblaf van soortgenoten, ze had echt even tijd nodig om te wennen. Geen probleem, we willen graag nieuwe dieren eerst een beetje leren kennen zodat we een zinvol verhaal aan u kunnen vertellen…

Duidelijk te merken, Qt is naar hondenschool geweest. Ze kent de basiscommando’s en wil graag samenwerken. Een spelletje apport gaat prima, brengt keurig het balletje aan je voeten. Klein detail bij het gebruik van een voertje: zachtjes aannemen is nog een leerpuntje, voor je het weet zijn ook je vingers verdwenen (bij wijze van spreken). Voor de dagelijkse maaltijden werd thuis een anti schrokbak gebruikt. Behalve de commando’s zit en af kan ze ook netjes aan de lijn lopen én komt ze terug als je dat vraagt. Bang voor vuurwerk, dat wel, dan wil ze niet naar buiten. Aanlijnen door iemand die ze nog niet zo goed kent geeft stress maar door rust en vertrouwen te creëren lukt het prima en huppelt ze even later opgewekt met je mee.

Bij katten laat ze interessant gedrag zien, uiteenlopend van fixeren, verstarren, piepen, spelboog, kwispelen en zonder twijfel najagen. Geen plaatsing samen met katten dus (ze is ook geen kat als huisdier gewend). In principe gaat ze normaal om met andere honden. Alleen als de andere hond defensief reageert met uitvallen, tja, dan laat Qt zich niet onbetuigd en valt ze ook uit. In een gezin met jong volwassen kinderen (15+ om een richtlijn te geven) een prima match. Natuurlijk ook voor sportieve volwassenen een goede combinatie. Sportief omdat ze graag samen wil wandelen, nieuwe wegen wil verkennen. Ze is gewend aan een bench, voor het alleen thuis zijn en ook voor de nacht. In een nieuwe situatie even rustig opbouwen. Natuurlijk bewaakt ze uw eigendommen, dat wil zeggen: ze slaat aan als er iemand aan de deur is. In hoeverre ze actie onderneemt als mensen met kwade bedoelingen uw huis willen betreden is niet bekend, maar wij zouden het boeven afraden.

Heeft u ruimte, tijd en affiniteit om Qt een fijn leven te bieden waar spel, rust en consequente omgang de boventoon voeren? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!