Noa: we gaan fris van start!

Ras: Amerikaanse Bulldog
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 26-09-2010
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Nieuwe foto’s! 

Update 12-06-2017: best opvallend dat telkens bij het zitten Noa’s rechter achterpoot niet netjes gebogen was en soms bij het lopen leek ze het iets te ontlasten. Voor alle zekerheid een röntgenfoto laten maken. Diagnose: arthrose. Hiervoor krijgt ze pijnstilling, Previcox 227 mg 1x daags 1 tablet, en bewegen gaat een stukje soepeler en daar gaat het om! Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op.

15157-noa-9Noa is een Amerikaanse Bulldog van indrukwekkend formaat, niet zozeer in de hoogte als wel in de breedte. Het is een teefje, gecastreerd, met geboortedatum: 26-09-2010. Als puppie in huis gekomen en jaren tevreden samengeleefd. Helaas, het leven kan veranderen en verschillende omstandigheden gaven noodzaak voor afstand en herplaatsing.

Naar mensen die ze nog niet kent is ze een beetje onzeker, je zou het wantrouwend kunnen noemen. Vanaf een afstandje kijkt ze het eerst even aan, eventueel in combinatie met een blafje, maar is het ijs eenmaal gebroken, dan is het oké. Kleine kindjes is ze niet gewend en ook een minder goede combinatie omdat Noa bezitterig kan reageren als ze iets lekkers heeft. Dan laat ze duidelijk merken: tot hier en niet verder. Serieus nemen en blij zijn met de waarschuwing is belangrijk. Natuurlijk kun je wel door middel van training daar iets aan veranderen, door te leren dat de aanwezigheid van mensen niet betekent dat er iets lekkers wordt afgenomen maar dat het een voorbode is van nog iets lekkerders er bij. Hoe dan ook een aandachtspuntje.

Volgens de info zou Noa andere honden als speelvriendjes zien en heel sociaal zijn. Observatie in het asiel leert dat het niet voor alle soortgenoten geldt. Met sommige honden kiest ze voor negeren, op anderen reageert ze minder positief. Iets om rekening mee te houden tijdens de dagelijkse wandelingen en bij te sturen als dat nodig is. Katten in huis zijn haar niet onbekend. Als ze werd gestoord in haar schoonheidsslaapje of tijdens het eten kon ze humeurig reageren. Zeker in het begin goed begeleiden en risicosituaties voorkomen (tijdens voeren gescheiden houden). Ze gaat graag mee in de auto, alleen die sprong in de auto, dat is een probleem. Feit is dat Noa ernstig overgewicht heeft (ze weegt nu 40 kilo!) en dus op dieet staat. Door de extra kilo’s gaat het lopen matig. Verdenking van gewrichtsproblemen waren de reden voor röntgenfoto’s en met vreugde kunnen we melden dat ze HELEMAAL GEZOND is. Met speciale weight reduction-brokjes en het opstarten van een loopschema wordt het wandelen rustig opgebouwd met als doel: zorgen dat Noa weer een beetje makkelijker kan bewegen.

Qua gehoorzaamheid is het geen super ster. Noa kent het verzoek tot ‘zit’ en komt ook wel bij je als je dat vraagt, ze trekt een beetje aan de lijn. Wellicht dat ze straks met slanke(re) lijn een speels en vrolijk hondje gaat worden, momenteel kiest ze op de speelweide de tactiek van grote kuil en zitten maar. U ziet de uitdaging en gunt haar een blij hondenleven bij u thuis? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!