Monti: zoekt positieve herstart

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 30-08-2014
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 21 maart 2019: het zonnetje weigerde achter de wolken tevoorschijn te komen, jammer maar we lieten ons niet tegenhouden. Samen met de asielhonden Jax, Bo en Monti naar het strand… we hebben GENOTEN!! Dat Jax los kan, dat wisten we wel maar Monti, en Bo? Bij Bo een riem er aan laten zitten voor het geval hij mocht besluiten om de duinen in te gaan, veiligheid voor alles, maar het ging super.

Wow, wat kan dit trio hard rennen!! en wat ging het verrassend goed samen. Zelfs met de bal ontstond geen ruzie (Bo heeft niets met een bal en Monti vond het ook allemaal wel best). Op de terugweg was de ergste energie er uit en zag je Bo steeds meer richting duinen gaan, sneaky doggy. De eerste keer ging het terugroepen best goed, de tweede keer duurde het duidelijk langer en zag je hem twijfelen: geurtje konijn versus dierverzorger Yvette. Uiteindelijk koos hij voor Yvette maar hebben we hem ook maar even aangelijnd om problemen te voorkomen grijns. Het resultaat? 3 Heel tevreden hondjes en 2 heel blije mensen  Nu nog een baasje…

Monti is een leuke kruising middelgroot, een gecastreerd teefje met geboortedatum: 30-08-2014. Ze komt oorspronkelijk van Curaçao, gevonden toen ze een maand of 3 oud was. Haar baasje woonde en werkte daar en later is Monti gezellig mee verhuisd naar Nederland. Als pup lief en aanhankelijk maar ook angstig en onzeker en eigenlijk is dat niet verandert. Hoewel…? We kunnen er niet omheen, de reden van afstand is een bijtincident met een van de familieleden. Vanuit onzekerheid heeft dit hondje geleerd dat uitvallen helpt om datgene wat eng is weg te krijgen. Geen heel handige tactiek maar vanuit de hond bekeken wel logisch. Pluspunt in dit verhaal is de duidelijke lichaamstaal, ze geeft prima aan of ze het spannend vindt, de spanning te hoog oploopt of dat ze relaxt is. Naast het tijdig herkennen van lichaamstaal is het bieden van veiligheid door middel van vaste routines en regels handig. Dat lijkt misschien streng maar kan ook op een plezierige manier want samenwerking is de bedoeling. Het verdrietige aan dit verhaal is dat Monti zo’n baasje had, alleen was het door omstandigheden onmogelijk geworden om de hond te houden.

Onbekende mensen vindt ze spannend, eenmaal bekend en vertrouwt is ze erg blij om je te zien en dan is het ook een erg grappig hondje. Volgens de informatie kan ze prima uitslapen dus u hoeft niet perse heel vroeg uw bed uit voor de eerste wandeling. Mag wel want Monti gaat graag mee op stap. Uit enthousiasme een beetje trekken aan de lijn maar niet zo erg dat het niet onder controle te houden is. In veilige gebieden kan ze ook los, ze komt netjes terug op verzoek én ze kent de basiscommando’s. Bij het loslopen een serieus  aandachtspuntje: Monti ziet kleine dieren zoals cavia’s, konijnen, leguanen (ja echt!) als prooi met daarbij horende actie. Heel lang geleden met katten in huis gewend geweest, helemaal betrouwbaar, nee dat is het niet. Zwemmen is niet zo haar ding, kuilen graven daarentegen: jippie.

Een poosje alleen thuis is geen probleem, natuurlijk wel even de tijd nemen om te wennen. Naar andere honden is ze wisselend: aan de lijn kan ze uitvallen en is ze zeker niet altijd aardig. Los van de lijn gaat beter, dan worden andere honden genegeerd en soms wordt er gespeeld. Opdringerige honden worden duidelijk een no-go gewezen, daar doet Monti niet moeilijk over. Hoewel de informatie aangeeft dat Monti bij kinderen gewend is, kiezen wij er niet voor om haar te plaatsen in een gezin met jonge kinderen.

Ziet u net als wij een leuke hond met kleine gebruiksaanwijzing en kunt u op een positieve, duidelijke manier leiding geven? Kom kennismaken; graag op afspraak, u bent welkom!