Kobus: een jonge geest in een ouder wordend lichaam…

 

Ras: Golden Retriever
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 15-11-2009
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Kobus is een leukerd, een Golden Retriever gecastreerde reu met geboortedatum: 15-11-2009. Wegens veranderde gezinssituatie en privé omstandigheden is hij in het asiel gekomen, mét levensmotto: het leven is een feestje en dat moet gevierd worden! Maar eerlijk is eerlijk, na de eerste tien onstuimige minuten laat zijn lichaam zien dat de jaren gaan tellen en dat lange boswandelingen er gewoon niet meer inzitten. Het oordeel van de dierenarts klopte met wat we zelf ook al hadden gezien: bewegen is pijnlijk dus daar gaan we iets aan doen. We zijn gestart met Carprodyl pijnstilling en JD dieetvoeding, speciaal om de gewrichten soepel te houden. Oké een paar kilootjes afvallen zou ook een goed idee zijn, dat is best een uitdaging want als rechtgeaarde Golden Retriever heeft Kobus een meer dan gezonde eetlust.

Dat is ook een beetje lastig soms, Kobus ziet elke handbeweging als zijnde koekje op komst en maakt dan alvast een hapbeweging. Niet schrikken, het is zeker niet bijten, hij heeft alleen eten als hobby. In het gezin waar hij jaren heeft gewoond gold dat ook voor kinderspeelgoedjes (niet opeten, wel zijn ‘bewaken’). Een reden om Kobus een veilig plekje in huis te geven als de kleinkinderen kwamen zodat er geen ruzie kon ontstaan over eigendomsrechten van een legosteentje bijvoorbeeld. Dol op autorijden want in de auto betekent vaak iets leuks en het zal u niet verbazen, die liefde geldt ook watertjes en moddersloten. Daarna nog even in zee en floep, Kobus is weer golden van kleur. Een poosje alleen thuis is geen probleem maar mensen om hem heen is het summum van geluk! Hij kent de basiscommando’s, nou ja, in ieder geval zit en kom hier. Een balletje apporteren vindt hij geweldig, is fysiek een minder goed idee, alleen loslaten, daar houdt Kobus niet van. Ruilen lukt uiteindelijk wel.

Heeft u geld, juwelen of waardepapieren? Kobus vindt het geen probleem om eventueel kwaadwillende mensen de precieze locatie van genoemde artikelen door te geven. Iedereen is welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Andere honden zijn ook geen probleem. Soms vindt hij het wat spannend en neemt dan een bochtje om, opdringerige typjes worden op de plaats gewezen maar in principe valt alles en iedereen onder vrienden. Oké, katten niet helemaal. In zijn jonge jaren ging hij er woest achteraan. Dat is nu een beetje minder snel en tijdens de test had hij meer interesse in de kattenbrokjes dan in de katten zelf, het is een aandachtspuntje. Vanwege zijn neiging om speelgoedjes en eten ‘in te pikken’ plaatsen we hem niet in een omgeving met jonge kinderen. Overigens is een oudere hond met drukke kleine kinderen ook vaak een minder goede match.

Wie sluit deze lieverd in zijn hart en geeft hem een warm mandje? Kobus verdient het! Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!