Dushi: zwarte schoonheid

 

Ras: Mechelse Herder
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 13-04-2011
Gecastreerd: onbekend
Kan met andere dieren:  zie info

Bijzonderheden:

Update 11-05-2017: sinds enkele dagen is Dushi van pijnstilling gewisseld, in plaats van Carprodyl krijgt ze nu Previcox 225 mg 1 tablet per dag en de resultaten zijn tot nu toe zeer bemoedigend, zie ook filmpje.

14945-dushiDushi is een zwarte Mechelse herder, een teefje met geboortedatum: 13-04-2011. In verband met heel verdrietige omstandigheden van de eigenaar is ze in het asiel gekomen en op zoek naar een nieuwe eigenaar. Voorwaarde: moet in bezit van B.A.L. zijn!

Voor Dushi is het leven niet leuk zonder bal. Heerlijk om mee rond te sjouwen, om te apporteren eindeloos en ook als de situatie een beetje spannend is, is het een prima afleiding. De liefde voor de bal heeft ook een paar nadelen: soms vindt ze het nodig om de bal te beschermen tegen inmenging van andere honden, niet altijd even aardig, en als kinderen in de buurt een eigen balspel spelen, is het verstandiger om Dushi even aan te lijnen.

Deze jongedame is geen zelfverzekerde hond, eerder wat angstig-onzeker. Daarom is het belangrijk dat ze een baasje vindt die daarmee weet om te gaan en haar positief kan begeleiden. Het is ook een grote knuffel, elke morgen staat ze blij en verwachtingsvol klaar om aan de nieuwe dag te beginnen. De omgang met andere honden is wisselend, ze kan getriggerd uitvallen maar ze kan ook soortgenoten negeren en/of gezellig spelen. Ook hier kunt u als eigenaar een belangrijke maatgever zijn en zorgen dat de wandelingen een feestje zijn. Samenwonen met katten is een minder goed idee, niet zo ontspannend voor de kat(ten) in kwestie, en misschien ook niet helemaal veilig. Dushi is geen omgeving met kinderen gewend, we gaan haar ook niet plaatsen in een gezin met kleine kindjes. Iets wat eveneens een beetje onbekend is, is of ze alleen thuis kan zijn. Met een rustige opbouw en voldoende beweging verwachten we geen problemen…

14945-dushi-161Bij de gedragstest en in het dagelijks contact viel op dat ze soms plots naar haar zijflank keek, bij betasten leek het pijnlijk. Nu kan zulk gedrag ook iets te maken hebben met angst of onzekerheid dus is er een beetje tijd voorbij gegaan om te ontdekken wat de reden van het gedrag is. Röntgenfoto’s gaven duidelijkheid: Dushi haar linker heup is niet helemaal in orde en ze heeft spondylose. Dat laatste verklaart haar gedrag. Het advies is een enigszins aangepaste levenswijze, zo is traplopen niet aan te raden, is ongebreideld balletje gooien geen goed idee en heeft ze dagelijks pijnstilling nodig (Carprodyl 100 mg 1 tablet daags). Een prognose is moeilijk te geven, het kan goed zijn dat het met genoemde maatregelen de komende jaren stabiel blijft, iets waar we natuurlijk heel erg op hopen.

Heeft u een beetje geduld om Dushi weer een thuis te geven en te genieten van haar blijdschap en trouw? Kunt u op een rustige manier leiding geven zodat ze haar vertrouwen in uw handen legt en u samen als vrienden door het leven gaat? Wilt u meer weten of haar medische situatie? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren