Dixie: ach lieverdje toch…

Ras: Kruising klein
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 06-05-2002
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Dixie is een lief seniorenhondje. Hij staat als kruising klein vermeld, met een beetje fantasie heeft hij qua uiterlijk een beetje weg van een Skye Terrier. Zijn geboortedatum is geschat: 06-05-2002 en ja, het is een reutje. Als zwerf binnen gekomen en ondanks alle pogingen om zijn baasje te vinden via Amivedi en social media is dat niet gelukt. We richten we ons nu op het vinden van een  nieuw warm mandje.

Er was zonder twijfel sprake van achterstallig onderhoud, zowel in vachtverzorging (is nog niet optimaal, een bezoekje aan de hondentrimster zou geen overbodige luxe zijn) als in gebitsverzorging. Voor dat laatste is hij onder narcose geweest, menig tandje en kiesje kon niet meer worden gered, wat overbleef is netjes schoongemaakt, ongetwijfeld een hele opluchting! Qua voeding krijgt hij nierdieet, er is niet specifiek bloed geprikt maar als je zo’n leeftijd hebt bereikt is het geen overbodige luxe én hij vindt het smakelijk, ook niet onbelangrijk.

Lange wandelingen, achter balletjes aan, nee dat hoort niet tot de mogelijkheden. Dixie loopt een beetje gezellig te keutelen, een snufje hier, een plasje daar, heerlijk in het zonnetje. Hij hoort niet zo goed meer, hij ziet niet zo goed meer, echt zo’n lief oud manneke. De zindelijkheid is een aandachtspuntje, hij zal een beetje vaker naar buiten moeten. Roep je hem, en hoort hij je, dan komt hij opgewekt naar je toe scharrelen en het avond-toetje (een lekker voertje) neemt hij ook blij aan.

Zijn voorgeschiedenis is niet bekend dus alleen thuis durven we niet zoveel over te zeggen. Andere honden is op zich geen probleem, vanzelfsprekend zit hij niet meer te wachten op een jonge, druktemaker om hem heen. Katten is niet bekend. Heeft u een groot hart? Laat het spreken, kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren