Daisy en Bobby: gaan voor een gouden toekomst

 

Ras: Kruising Jack Russel
Geslacht: Teef en Reu
Geboortedatum: 01-02-2006 en 05-11-2012
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Daisy, mama Daisy, is een schattig laagbenig kruising Jack Russeltje, een ruwharig driekleurtje. Ze is gecastreerd en heeft als geboortedatum: 01-05-2006. Bobby, haar zoon, is een hoger modelletje, normaalbenig zou je kunnen zeggen en dus ook een kruising Jack Russel. Ook hij is gecastreerd,  met geboortedatum: 05-11-2012. De honden zijn wegens heel verdrietige privé omstandigheden in het asiel gekomen en zoeken samen een nieuwe thuis.

Daisy is als pup in huis gekomen. Ergens halverwege heeft ze een nestje gehad waarvan Bobby een pup is. Mee in de auto zijn ze niet echt gewend, onrustig, maar mee met de booster, daar draait ze haar pootje niet voor om. Samen met Bobby even alleen thuis zijn, is in principe geen probleem; als ‘echte’ Jack Russels waarschuwen ze graag voor onraad, of alles wat ze als onraad beschouwen. Is het in huis rustig, dan gaan ze gewoon lekker slapen. Het was een warrig ruwhaartje, hoogste tijd voor een bezoekje aan de kapper en kijk toch eens hoe mooi ze is geworden! Vervolgens ook nog een bezoekje aan de dierenarts, nu een paar kiesjes minder en het gebitje fris schoongemaakt. Een wratje op het voorhoofd dat telkens open ging is gelijk verwijderd maar ondertussen was de narcose toch wel heel erg spannend. Daisy heeft namelijk een minder goed werkend hartje, niet zo heel erg vreemd met haar leeftijd. Ze heeft daarvoor medicatie gekregen: Vetmedin (2x daags een half tabletje 5 mg). Na de periode van herstel gaat het weer goed, het is een blij en vrolijk hondje. Kleine kanttekening: een paar kilootjes minder zou heel verstandig zijn, ze staat inmiddels op light brokjes…

Bobby is een actief boefje. Waar Daisy met een blokje om heel tevreden is, wil Bobby best een rondje extra mee op stap. Het waaks zijn is net even pittiger dan bij Daisy, volgens de info reageert hij soms zijn frustratie af op de post die via de brievenbus binnenkomt. Misschien een voordeel als het de bekende blauwe envelop betreft maar eigenlijk niet zo’n goed idee. Eenvoudig op te lossen door geen toegang tot de voordeur met brievenbus te geven of iets aan de brievenbus te bevestigen zodat de post niet op de deurmat terecht komt. Ander gedrag aanleren en dat belonen is natuurlijk ook een optie. Zowel Bobby als Daisy zijn geen kinderen gewend. Naar andere honden willen ze nog weleens blaffend uit de hoek komen en Bobby schijnt een hekel te hebben aan herders maar aan de andere kant, hij had een warme vriendschap met een labrador. In het verleden woonde er ook een kat in huis, dat ging goed. Hoe het gaat met onbekende katten, is niet bekend en vast een aandachtspuntje. Opvallend aan Bobby is zijn scheef lopen, ‘meneertje krab’. Reden genoeg om een röntgenfoto te laten maken: er is niets mis met zijn knie, de heupen zijn  licht afwijkend. Advies: dieetvoeding bijvoorbeeld JD van Hills. Ook bij Bobby is het gebitje nagekeken, een paar kiezen verwijderd en voor het overige fris schoongemaakt. Helemaal klaar voor de toekomst.

Gunt u dit leuke stel net als wij een warme toekomst vol gezellige aandacht en liefdevolle verzorging met ruimte voor nieuwe avonturen? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!