Ziggy: mag ik bij u op schoot? ;-)

Ras: Kruising middel
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 05-01-2017
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Ziggy is een knappe kruising, een teefje met geboortedatum: 05-01-2017. Het leek zo’n geweldig idee: we nemen er een hondje bij om lekker mee te wandelen en leuke dingen te doen. Dat was op zich ook een goed plan, helaas was er een klein hondje in huis die het totaal niet zag zitten. Met als resultaat veel onrust en stress in huis en niemand die nog echt gelukkig was. Vandaar met een verdrietig hart de keus voor herplaatsing…

Wat opvalt in het eerste contact: Ziggy reageert onzeker naar onbekende mensen. Haar houding wordt dan laag en mocht dat niet genoeg duidelijk maken, geeft ze ook een grommetje zodat geen twijfel mogelijk is ‘ik vind je eng’. Rustig kennismaken, zij bepaalt het tempo. Heb je eenmaal vertrouwen, dan vliegt ze bijna letterlijk van opluchting sky-high. Dat is niet helemaal de bedoeling, ze heeft dus een verstandig baasje nodig die haar kan begeleiden tot meer zelfvertrouwen en stabiliteit en zeker geen harde hand. Met de asielgedragstest zocht ze duidelijk steun bij haar geleider.

In principe zijn kinderen geen probleem. Aan u de vraag of u een gezin kunt combineren met de begeleiding van Ziggy. Enthousiast als ze kan zijn gaat ze soms harder dan het looptempo aangeeft. Met een beetje oefening zal dat ‘probleem’ snel op te lossen zijn want het is een slim meisje dat graag wil samenwerken. Ze kent het zit commando, geeft pootjes en wil graag knuffelen. Volgens de info kan ze ook los van de lijn, in veilige gebieden. Een spelletje apport is een feestje, terugbrengen vindt ze niet nodig en kanttekening: dankzij haar kaakspieren is een normaal tennisballetje of ander speeltje geen veilige optie, dat moet stuk en stuk betekent ook echt stuk. Ze vindt het opgesloten zijn van bijvoorbeeld een bench heel naar, alleen thuis moet in een langzaam tempo worden opgebouwd!

Naar katten geen agressie, wel erg aanwezig, druk spelen, een gemiddelde kat zal daar niet blij van worden. Andere honden vindt ze spannend, is het vertrouwd wil ze graag spelen, vaak worden soortgenoten ontweken. Heeft ze (te) veel ontmoetingen met andere mensen en honden dan zie je dat ze moeite heeft om alles te verwerken. Ook dat vraagt om een verstandig baasje. In de auto zit ze bij voorkeur op schoot. Haar huidje is wat gevoelig, zoals op de foto’s ook te zien is. Vrijwel alle plekjes genezen mooi, gaat helemaal goed komen.

Kijkt u verder dan haar knappe looks en voelt u een perfect match opkomen? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

 

 

Sponsoren