Willem: puber in ontwikkeling

 

Ras: Kruising Am. Staff/Herder
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 25-02-2017
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Update 20-02-2019: Willem houdt van kluiven! Een dag later was er nog zo’n 10 cm over, hij had zijn best gedaan.

Update 18-11-2018: 2 Heel tevreden hondjes en 2 medewerkers met een big smile, dat is het resultaat van een dagje speuren bij Re-Trail Dogs in de prachtige omgeving van Ruinerwold!!

De lucky doggies waren Ziggy en Willem (Willem werd spontaan verliefd op de knappe Ziggy 😉 ) We nemen u graag een stukje mee op het spoor…

“Ziggy ging als een malle! Het eerste spoor in 1 keer raak! Vet trots! Het 2e spoor had ze wat meer moeite mee. Er was een kruispunt super eng! 😂Uiteindelijk na veel denkwerk toch maar verder lopen en toen had ze hem (het spoor) weer. Helemaal zelf bedacht. Heel knap.”

“Willen had wat meer moeite om te focussen want ‘er zijn toch veel meer geluiden om me heen die ik allemaal moet bekijken’ en oh ja! waar is Ziggy? en we waren toch met z’n 3en 😂 Lekker mannetje.” Geniet u mee van de foto’s? Ze is nog op zoek naar een warm mandje…

Willem is een good looking kruising, volgens de informatie een kruising tussen Amerikaanse Stafford en Mechelse herder. Het is een reu met geboortedatum: 25-02-2017. Zijn voorgeschiedenis is er één van goede bedoelingen maar met niet zulke goede uitwerkingen: de laatste eigenaar was al baasje nr. 4. De reden van afstand was een combinatie van privé omstandigheden en het gedrag van Willem. Het is belangrijk om u niet alleen te verliezen in de mooie foto’s maar ook het verhaal goed te lezen, er valt veel te vertellen…

Een jaar geleden is hij overgenomen via MP. Bij de kennismaking liet hij al ingewikkeld gedrag zien. Willem vindt onbekende mensen erg spannend en heeft dan de neiging om (grom)blaffend naar voren te gaan en ja, ook happen kan voorkomen hoewel het gelukkig vaak bij (grom)blaffen blijft. Het is een duidelijk signaal en reden genoeg om het bij te sturen want voor hemzelf is het gedrag belonend en zal het dus toenemen. Een harde hand heeft hij al ervaren bij één van de voorgaande eigenaren (dus niet bij degene die bij ons afstand heeft gedaan, even voor alle duidelijkheid), het heeft de situatie zeker niet verbeterd. Positieve sturing en een consequente begeleiding zijn de kernwoorden waar Willem blij van gaat worden. Weten waar je aan toe bent geeft rust, wat ik vandaag mag, mag ik morgen ook en geldt ook voor overmorgen (en andersom, wat ik vandaag niet mag enz.).

Het alleen thuis zijn, is een wisselend verhaal; er zijn perioden dat het goed ging maar als het niet goed ging, ging het ook echt niet goed en kon het zijn dat de woninginrichting een iets ander aanzicht kreeg. Niet echt grappig. Wel kent Willem de bench en ziet het ook als een veilig plekje, een prima hulpmiddel. Het is  natuurlijk niet de bedoeling dat hij daar hele dagen in moet verblijven. Geen katten in huis gewend, buiten najagen. Andere honden worden in principe vriendelijk begroet, hij vindt het wel spannend, te zien aan het borstelen, maar zeker met kleine hondjes wil hij erg graag spelen.

Gezien zijn gedrag naar andere mensen is een plaatsing in een gezin met kinderen geen optie. Voor eigen mensen zal Willem een prima match zijn maar met kinderen komen er ook vriendjes over de vloer en ook dat moet veilig blijven. Hij heeft de neiging om bezit te bewaken, niet alleen uw huis en eigendommen maar ook zijn eigendommen of iets wat hij zich toegeëigend heeft. In de test liet hij dat gedrag ook zien door over het speeltje heen te gaan hangen en licht te verstarren. Ruilen met een voertje lukte gelukkig maar het is zeker een oefen/aandachtspuntje. Overigens is Willems kennis van goed luisteren matig, zit gaat perfect, kom hier is afhankelijk van de situatie. Echt los van de lijn kan betekenen dat hij terug komt als hij klaar is met zijn andere activiteiten en dat is niet perse gelijk aan uw tijdschema. Het goede nieuws is dat hij slim genoeg is om verder te studeren bij een goede hondenschool.

Kortom, geen eenvoudig verhaal en zeker werk aan de winkel maar ook de moeite waard voor iemand die tijd en inzicht heeft, in hondengedrag en hoe honden leren. Bent u diegene waar hij voor altijd thuis mag komen? Of wilt u graag meer informatie? Neem contact met ons op, voor een kennismaking werken we  graag op afspraak, u bent welkom!

P.S. een aantal foto’s zijn door de vorige eigenaar beschikbaar gesteld waar wij dankbaar gebruik van maken.