Shadow: vindt er niets aan!

 

Ras: Amerikaanse Bulldog
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 22-12-2010
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Shadow is een lieve maar onzekere Amerikaanse Bulldog, een teefje gecastreerd met geboortedatum: 22-12-2010. Ongelooflijk triest en hard kan het leven zijn, haar eigenaar had werkelijk geen andere keus maar Shadow vindt het asielleven echt niet leuk! Het resultaat is een verdrietig hondje, mooier kunnen we het niet maken. We doen ons best om het haar zo fijn mogelijk te maken, met een lekker zacht ligbedje en extra knuffeltjes maar de allerbeste oplossing is met spoed een nieuw baasje…

Mee in de auto: geen probleem. Een poosje alleen thuis: oké. Keurig zindelijk. Voor het mooie zou ze een paar kilo gewicht mogen verliezen maar ach, ze is niet ernstig te zwaar. Ze kent de basiscommando’s, kan ook los als ze een vertrouwensband met je heeft. In beginsel vindt ze nieuwe mensen spannend, ze kijkt graag de spreekwoordelijke kat uit de boom. Daarna is het prima. Over katten gesproken, bij de eigenaar waren geen poezen in huis maar bij haar logeeradres waren 3 katten en dat ging prima. Buiten bij onbekende katten vindt Shadow het leuk om een poging tot najagen te doen, toch een beetje ondeugend. Waaks? Ja, in de zin van blaffen bij onraad. Niet omdat ze zo stoer is, want dat is ze niet, wel om u te waarschuwen zodat u het ‘gevaar’ kan regelen. Dat heet samenwerken.

In het asiel worden alle andere honden vakkundig genegeerd. Volgens de informatie zou ze niet altijd even vriendelijk reageren naar andere dameshonden, sommige reuen doen haar bulldoghartje sneller kloppen, de femme fatale 😉

 

Jaren geleden is ze geopereerd aan de pezen van haar achterpoten, ze was verkeerd in een kuiltje gestapt, zo sneu. De operatie is goed geslaagd, oké ze mag niet te veel springen maar zoveel neiging tot springen hebben wij niet opgemerkt (kan door de situatie komen). Ze krijgt een glucosaminepoeder over haar dagelijkse brokken, Previcox als pijnstilling, en omdat ze soms wat gevoelige maag heeft, Omeprazol als maagbescherming. Klinkt dat als een geweldige waslijst? Nee toch? Laat het u niet tegenhouden, kom informeren, we geven u graag alle informatie!

Wij houden onze adem in, gunnen dit hondje zo graag SNEL een warm mandje* want in het asiel is het echt triest. Helpt u ons Shadow helpen! Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

*Dat warme mandje geldt natuurlijk voor al onze dieren, laat daar geen misverstand over bestaan!