Rocky: druktemaker zoekt verstandige leidsman/vrouw

Ras: Kruising middel
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 16-05-2015
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Rocky is een verrassend hondje. Qua uiterlijk zou je toch zeggen: kruising Kooikerhondje maar hij is geboren uit 2 boomerouders en de andere pups in het nest waren ook ‘echte’ boomertjes. Grappig, zo’n speling van het lot. Het is een reutje met geboortedatum: 16-05-2016.

Vanaf dag 1, nou ja laten we niet overdrijven, dag 2 is het een handenvol-hondje. Zo heeft hij 2x de puppycursus gedaan omdat het de 1e keer niet lukte wegens (veel) blaffen en geen aandacht. Met zijn baasjes, en sinds 2 jaar ook een hond-huisgenoot, woonde hij in een eengezinswoning. Tot de verhuizing naar een appartement waar de stress toesloeg en Rocky alleen maar ruzie zocht met het andere hondje in huis, was ook een reu. De onenigheid ging zo ver dat het echt niet verantwoord was om de honden samen in 1 ruimte te laten verblijven, een onhoudbare situatie. Met een verdrietig hart werd Rocky afgestaan…

In het asiel vond hij alles de eerste dagen heel erg spannend, al die nieuwe mensen en honden en geurtjes. Kennismaken gaat in alle rust en zonder tijdsdruk. Wil je te snel te veel zie je heel veel stress signalen en zou er kans op happen zijn. Eenmaal vertrouwd blijkt het een heel grappig, leuk hondje te zijn dat zichtbaar geniet van een knuffelsessie. Ondanks zijn mindere resultaten op de hondencursus zijn de basiscommando’s toch wel bekend: zit en af gaat netjes, kom hier is moeilijk en hij trekt aan de lijn (kan ook netjes mee lopen). Los van de lijn is hij niet gewend,hij komt niet echt terug op verzoek. Waaks? Dat ligt er aan wat u onder waaks verstaat. Het blaffen gaat hem goed af, of hij ook echt huis en haard gaat beschermen?

Een poosje alleen thuis is geen probleem (natuurlijk wel rustig opbouwen), wel in een bench en ja, er was natuurlijk een ander hondje in huis. Er waren ook 2 katten in huis, dat ging goed al heeft Rocky de neiging tot najagen. Naar andere honden is hij wisselend, teven en gecastreerde  reuen gaat hij blijmoedig het hof maken (beetje sneu voor de gemiddelde gecastreerde reu maar dat terzijde). Intacte reuen leveren al snel een schermutseling, ook daarin heeft Rocky nog wat sturing nodig. Gezien zijn gedrag en de bevindingen van de asielgedragstest is een gezin met kleine kinderen geen goede match.

Rocky is op zoek naar een nieuw thuis met een baasje (of baasjes) die kennis heeft van hondengedrag en stress signalen en die op een liefdevolle, duidelijke, consequente manier leiding kan geven. Geen harde hand. Wel: ja is ja en nee is nee maar ook: met begrip voor als de druk te hoog oploopt en stress de overhand neemt. De paden op, de lanen in, het is een feestje met dit boefje aan uw zijde! Zit u al in de startblokken? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren