Reggie: iets met balletjes ofzo

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 03-09-2007
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Reggie staat op papier vermeld als kruising West Highland White Terrier maar dat is enigszins misleidend. Ten eerste omdat hij dus niet wit is en ten tweede omdat hij ook echt een maatje groter is dan de gemiddelde Westie. Kruising Terrier, ja dat klopt wel. Het is een reutje, gecastreerd, met geboortedatum: 03-09-2007. Eigenlijk is het een oude bekende van ons, hij is in 2010 geplaatst en nu helaas voor afstand gekomen in verband met privé omstandigheden van zijn baasjes.

De eerste dagen in het asiel waren best moeilijk voor het manneke, al die nieuwe gezichten en al die andere honden om hem heen. Want hoe stoer hij ook op de foto’s er uit ziet, Reggie is niet zo’n dapper hondje. Eigenlijk vindt hij heel veel dingen spannend. Zo ook andere honden. Onbedoeld heeft hij geleerd dat als hij flink tekeer gaat, de andere hond meestal weggaat. Vaak simpelweg omdat het baasje van de andere hond doorloopt en elders moet zijn, alleen Reggie denkt dat het door zijn dappere actie is zodat dat een standaardreactie is geworden bij het zien van andere honden. En soms, soms vindt hij een andere hond wel leuk en kan hij gezellig samen spelen. Aan de lijn is hij minder aardig dan los, alleen loslopen kan natuurlijk niet overal. In het asiel gedraagt hij zich als een voorbeeldig hondje maar echt op zijn gemak is hij nog niet.

Voor eigen mensen is Reggie heel gezellig, en ook kinderen zijn geen probleem. Hij woonde niet samen met kinderen maar als ze op bezoek kwamen ging hij graag gezellig mee wandelen. Onbekende mensen, dan is hij behoorlijk onzeker en afhankelijk van de situatie (eigen huis, niet weg kunnen) zou hij ook iets minder vriendelijk kunnen reageren. Rekening mee houden door het bieden van veiligheid, bijvoorbeeld een beetje afstand houden, andere mensen niet direct laten aaien enz. Maar ook duidelijk leiding geven, op een positieve manier. In principe is de omgang met katten keurig netjes. In huis wel te verstaan, buiten is het najagen. Tja, je bent terrier of je bent het niet (hoewel voor heel honden geldt dat in huis het bij de groep hoort, buitenshuis niet dus dan is het najagen). Eenmaal gewend is een paar uurtjes alleen thuis geen probleem.

Reggie vindt het super leuk om balletjes te apporteren en ziet een stevige wandeling ook wel zitten. Zijn vacht heeft regelmatig een borsteltje nodig en zo af en toe een trimbeurtje. Ziet u dit leuke manneke helemaal zitten? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren