Otis: zoekt “zangmeester”

Ras: Jack Russell Terrier
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 23-11-2016
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Otis is een knap hondje, een Jack Russell Terrier zo staat vermeld in zijn paspoort, een reu met geboortedatum: 23-11-2016. Ga er maar even voor zitten, er valt veel te vertellen…

Als pup van 8 weken in huis gekomen, vol goede voornemens, verwachtingen, beloften. Het zou een gouden toekomst worden, 2 vrienden, jij en ik, en eerlijk is eerlijk, er is naar beste weten gehandeld. Uit de informatie leren we dat Otis als pup een beetje anders was dan zijn nestgenootjes. Iedereen was druk aan het spelen, hij keek toe, was niet direct een open en vrolijk hondje. Achteraf geeft dat de vraag of het misschien niet de beste keus is voor een beginnende hondeneigenaar, maar achteraf is altijd makkelijk praten. Tot de grote enting op 12 weken in huis gehouden waardoor de zindelijkheid de nodige vertraging op liep en ook de omgang met soortgenoten nog geleerd moest worden. Reden afstand is een bijtincident naar één van de kinderen. Otis reageert boos als je aan zijn bench komt en ook met eetbare zaken is hij niet zachtzinnig, schroomt dan niet om je vingers mee te nemen bijvoorbeeld bij een koekje geven.

Zijn gedrag is gebaseerd op onzekerheid, angst in combinatie met agressie. Betekent dat nu dat het een onmogelijk hondje is? Nee, zeker niet! Betekent wel dat we zorgvuldig op zoek zijn naar een passend nieuw baasje die de signalen herkent, vertrouwen op weet te bouwen, Otis leert dat het leven leuk is en dat zaken niet beschermd hoeven te worden. De bench is nodig om te voorkomen dat er iets stuk gaat in huis, met name bij het alleen thuis zijn. Hjj vindt het ook geen ramp, gaat dan lekker liggen slapen. Veiligheid is belangrijk, voor Otis om te leren dat hem niet bedreigt, voor u als eigenaar in de dagelijkse omgang. In kleine stapjes opbouwen dat uw nabijheid een voorbode is van prettige dingen, rekening houden met zijn persoonlijke zone en werken vanuit een positieve omgang.

Aan de lijn lopen is hij niet veel gewend, hij liep tijdens de dagelijkse rondjes buiten eigenlijk altijd los. In het asiel is dat geen optie, het aan de lijn lopen gaat steeds beter. Otis komt netjes terug als je roept en is kampioen in balletjes apporteren. Volgens de informatie heeft hij puppycursus gedaan, ‘zit’ is in ieder geval bekend. Met over hem heen buigen zien we deemoedsplasjes, iets om rekening mee te houden. Andere honden vindt hij spannend, kiest vaak voor negeren als strategie en/of steun zoeken bij de ‘baas’. Idem dito bij het zien van katten, hoewel daar ook blaffen en terugdeinzen gezien wordt. Najagen is niet uitgesloten, de stoere katten achter het hekwerk in het asiel vond hij zeer indrukwekkend.

Geen kant- en klaar hondje, er moet nog veel geleerd en ontdekt worden. Het leven is een avontuur en Otis wil het graag samen aangaan. U heeft de tijd, de mogelijkheden en de juiste situatie? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

 

Sponsoren