Misty: een liefdevol warm mandje nodig

Ras: Duitse herder
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 03-07-2016
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Update 23-02-2018: er is contact opgenomen door de 1e eigenaar zodat we nu ook weten dat er heupfoto’s zijn gemaakt: links A/B (is goed) en rechts C/lichte D plus arthrose in voorpoot. Een leven als sportieve huishond is zeker haalbaar, naast de fiets, lekker zwemmen, een sportcarrière is een minder goed idee…

Overigens is er ruime belangstelling voor Misty, er is al een afspraak voor kennismaking gemaakt. Natuurlijk mag u reageren, je weet natuurlijk nooit.

Misty is een knap Duits Herdermeisje met geboortedatum: 03-07-2016. In het asiel gekomen wegens serieuze persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Nu we een paar dagen verder zijn begint ze een beetje te wennen aan de nieuwe omstandigheden, het was best een overgang van een warm mandje bij iemand thuis naar ook een warm mandje in een kennelsituatie.

Eigenlijk was ze nog niet zo lang bij haar baasjes, een maand of 4 zo ongeveer. Bij de eigenaren daarvoor moest ze herplaatst worden eveneens wegens persoonlijke omstandigheden. Opvallend was dat Misty nieuw in huis moeite had met keurig buiten de grote boodschap doen. Plassen was geen probleem. Heel verstandig werd een aantal weken het ‘puppy-regime’ ingevoerd d.w.z. elke 2 uur naar buiten, en ook na elke maaltijd en druk spelen. Met als resultaat dat ze al snel keurig zindelijk was en tevreden met 4x daags uitlaten. In het asiel zien we een lichte terugval, vermoedelijk zal een nieuwe eigenaar het rustig opnieuw moeten opbouwen in huiselijke setting, gaat goed komen.

Groot voordeel: Misty kent de basiscommando’s, loopt netjes aan de lijn (uit enthousiasme een beetje trekken). Met  alleen thuis zijn was er altijd een ander hondje in huis. Vanzelfsprekend wel even rustig opbouwen in een nieuwe woonsituatie. De omgang met soortgenoten is oké, zeker met honden van haar eigen formaat. Waar ze moeite mee heeft zijn de fel blaffende kleine hondjes, dat wekt irritatie en dan kan ze het niet laten om te reageren. Niet helemaal onlogisch, toch? Aandachtspuntje. Samenwonen met katten is zeker mogelijk, alleen als katten gaan rennen is de verleiding (te) groot om er toch achteraan te gaan.

Het is echt een mensenhond en in dit geval zijn kleine mensjes ook geen probleem. Misty is 2 kindjes van 4 en 7 gewend, ging prima. Zoals het een beetje hond betaamt is ze waaks, nou ja, niet overdrijven, ze blaft als het nodig is, verdere actie laat ze graag aan de baas over. Ze vindt het heerlijk om een balletje te apporteren en ook zwemmen is één van haar hobby’s.

U denkt dat u samen helemaal gelukkig gaat worden? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren