Lukas: lief manneke met groot hart

Ras: Yorkshire Terrier
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 27-08-2008
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Lukas is een leuk hondje, een Yorkshire Terrier, gecastreerde reu met geboortedatum: 27-08-2008. In het asiel gekomen wegens privé omstandigheden en vanwege gedrag. Laten we beginnen met de pluspunten want die zijn groots!

Andere honden zijn geen probleem, groot – klein, Lukas vindt alles prima en wandelt er stoer tussendoor. Het samenleven met de kat waarmee hij zijn huis deelde ging ook prima. En kleine kindjes op bezoek, Lukas vindt alles reuze gezellig.

Hij luistert best pittig. Oké geen volg, zit, aan de voet e.d. maar hij wandelt heerlijk mee, komt ook wel als je hem roept en balletje halen doet hij met vreugde. Voor het wandelen wel graag een tuigje gebruiken, met een halsbandje krijgt hij last van zijn luchtwegen. Eten doet hij naar behoefte, en die behoefte is niet zo groot. Uiteindelijk gaat zijn voerbakje met brokjes wel min of meer leeg (Royal Canin kleine hondjes met een beetje zacht zo af en toe). Grotere kauwkluifjes legt hij strategisch in zijn hondenmand, niet om te bewaken maar ook niet om op te eten. Lukas was gewend aan sanitaire behoeften in de achtertuin, heeft inmiddels de lol van regelmatig wandelen mogen ontdekken.

Het verhaal bij afstand leek op niet alleen kunnen zijn maar is daarvoor niet helemaal duidelijk. De informatie leert dat hij schijnbaar zomaar uit het niets kan gaan gilblaffen, soms na korte tijd als hij alleen is, soms ook pas na 2 uur. Overige kenmerken van verlatingsangst zoals onrust bij het alleen laten of overmatige begroeting bij terugkeer eigenaar zijn niet gesignaleerd. Het was voor ons reden om hem medisch na te laten kijken. Bij lichamelijk onderzoek leek een pijnlijke rug oorzaak te kunnen zijn, echter op de röntgenfoto’s waren geen afwijkingen te zien. Lukas heeft wel een vergroot hart en dus medicatie nodig: elke dag 1 tabletje Fortekor. Ook bleek hij een keelontsteking te hebben. De antibiotica werkte prima, dus dat probleem is opgelost. Het vreemde gilblaffen is bij ons niet gesignaleerd maar eerlijk is eerlijk, een kennelsituatie is natuurlijk niet te vergelijken met een huiselijke setting. Kortom, het kan zijn dat met de ingestelde medische behandeling het probleem verholpen is, het kan ook zijn dat het een aandachtspuntje is. U hoeft echt niet 24 uur zijn pootje vast te houden (zou Lukas wel willen hoor), maar we zijn wel op zoek naar mensen die niet zo vaak van huis zijn of waarbij hij gezellig mee kan. Met een rustige opbouw zou een poosje alleen thuis zijn wel mogelijk moeten zijn.

Verliefd geworden op dit vrolijke lieve hondje? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!