Layka: tot de maan en terug

Ras: Kruising Bulldog
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 10-04-2014
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Layka is een kruising Amerikaanse Bulldog – Old English Bulldog, een teefje met geboortedatum: 10-04-2014. Reden van afstand: privé omstandigheden waardoor ze hele dagen alleen thuis was. Hoewel ze super braaf was in de zin van niets kapot maken en ook gewoon zindelijk, was wel duidelijk dat de eenzaamheid haar zwaar ging vallen, iets dat ze uitte door piepen en blaffen. De buren waren daar minder blij mee, wat Layka betreft heel logisch. Zij vindt mensen juist zo gezellig en vond al die uren alleen thuis echt geen goed idee. Tijd voor nieuw geluk.

Als ‘echte’ Bulldog-kruising heeft ze een paar kenmerkende eigenschappen, één daarvan is haar (over)enthousiasme en ietwat lomp zijn. In principe is het een prima gezinshond, alleen bij kleine kindjes is er risico op omver lopen waardoor het een minder goede combinatie is. Het is soms lastig voor Layka om de kalmte te bewaren, dan gaat de blijdschap over naar plots opspringen en happen in de lijn (ja ook bij volwassenen). Kalmte kan u redden!

Volgens de eigenaar kent ze de basiscommando’s, tijdens de asielgedragstest liet ze enkel zien dat het verzoek tot ‘zit’ tot de vaardigheden behoorde. Nou ja, ‘kom hier’ gaat ook nog redelijk, al is ze wel snel afgeleid. Ook bij het onderwerp katten is er verschil in informatie: volgens de eigenaar gaat ze achter katten aan. In het asiel vond ze een stoere dreigende kat in de kattenkamer best wel een beetje spannend en deed ze net alsof ze niet aanwezig was, heel grappig. Andere honden gaan in principe goed, meestal kiest ze voor de strategie van negeren, soms spelen. Wordt ze uitgedaagd in negatieve zin laat ze niet alles over haar kant gaan. Gewoon bijtijds bijsturen zodat er spannende situaties ontstaan en het voor iedereen gezellig blijft, is het advies.

Naar verwachting zult u een beetje extra aandacht moeten besteden aan alleen thuis zijn na plaatsing. Rustig opbouwen, veiligheid en vertrouwen geven, niet te snel te veel willen, het zijn belangrijke sleutelwoorden. O ja, netjes meelopen aan de lijn heeft ze ook nog niet helemaal begrepen. Iets met het gras dat altijd groener is een stukje verder…

Helemaal uw grote liefde? Voldoende tijd en aandacht in de aanbieding? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!

Sponsoren