Lara: lief, onzeker hondenmeisje

Ras: Kruising middelgroot
Geslacht: Teef
Geboortedatum: 05-04-2008
Gecastreerd: nee
Kan met andere dieren: ja

Bijzonderheden:

Lara is een leuke middelgrote kruising, een teefje zoals de naam al doet vermoeden, met geboortedatum: 05-04-2008. Wat voor kruising? Eerlijk gezegd, we hebben geen idee. Opvallend detail: ze heeft bij beide achterpootjes dubbele hubertusklauwtjes. Oorspronkelijk komt ze uit Spanje, was een maand of 8 toen ze voet op Nederlandse bodem zette. Een angstig, onzeker hondje. In de jaren daaropvolgend heeft Lara heus het een en ander bijgeleerd maar nieuwe mensen, nieuwe situaties en ook buiten wandelen, ze vindt het allemaal erg spannend. Bij mensen die ze kent en vertrouwt is ze erg lief en knuffelig.

 

Ze komt uit hetzelfde huishouden als Senna, de Sint Bernard. Buiten eigen terrein kwam ze niet of nauwelijks, de omgang met andere honden is dus niet bekend maar waarschijnlijk geen probleem. Al zal ze drukke honden en ruw spel bij voorkeur ontwijken. Omdat ze alles zo spannend vindt, heeft ze de neiging om zigzaggend voor je voeten te lopen, zo denkt ze alles goed in de gaten te houden. Met een beetje sturing lukt het om haar netjes aan één kant te houden, wandelt vele malen prettiger. In huis is ze het samenleven met een kat gewend. Kindjes ziet ze niet zitten, met visite kiest ze voor een veilig schuilplekje. Een plaatsing in een (jong) gezin is dus niet zo’n goed idee.

Qua gehoorzaamheid is de kennis beperkt, zit gaat best goed zeker als er een voertje in het zicht is. Overige zaken lijken onbekend. Alleen thuis in een rustig tempo opbouwen, ze is natuurlijk altijd gewend aan samen met Senna en dan ging alleen thuis blijven goed. Haar ogen dragen een lichte blauwe waas, passend bij haar leeftijd. Daar heeft ze verder geen last van. Gebitstechnisch is er enige mate van slijtage, wellicht is in de toekomst extra zorg nodig, nu nog niet noodzakelijk. Wel is op regelmatige basis een borstel- en kambeurt noodzakelijk, iets wat ze stiekem best fijn vindt. In ieder geval is alle aandacht welkom en als dat samen gaat met kriebeltjes achter de oren, kan haar dag niet meer stuk. Zo af en toe heeft Lara de neiging om wat lang te blijven blaffen, is een aandachtspuntje.

Heeft u warme gevoelens voor dit leuke, onzekere hondenmeisje, én passende leefomstandigheden? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!