Gio: enthousiast vooruit

 

Ras: Kruising Am Staff/Pitbull
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 16-03-2015
Gecastreerd: ja
Kan met andere dieren: zie info

Bijzonderheden:

Gio is een leuke kruising Amerikaanse Stafford – Pitbull, zo staat vermeld in het entboekje. Het is een gecastreerde reu met geboortedatum: 16-03-2015. Reden van afstand had veel te maken met privé omstandigheden van zijn baasjes, verdrietig maar we gaan voor een geweldige toekomst.

 

Als pup in huis gekomen en hij kent een aantal basiscommando’s. Toch zou zijn kennis best wat uitgebreider kunnen, met name omdat als je eenmaal zijn aandacht hebt, hij het eigenlijk ontzettend leuk vindt om samen te werken. Zijn aandacht vangen is wel een projectje, Gio ziet van alles en wil ook graag in het middelpunt van de aandacht staan. Zoiets als zelf-controle, daar moet aan gewerkt worden. Wordt het te druk en kan hij de situatie niet goed overzien, loopt de frustratie op en is hij slecht bereikbaar. Dan gaat hij ‘gewoon wat doen’, opspringen bijvoorbeeld, druk gedoe. Helemaal niet nodig en ook te sturen met een duidelijke, rustige en vooral positieve begeleiding.

De eerste meters leg je vanzelf iets sneller af met Gio aan de lijn, daarna loopt het redelijk ontspannen. Totdat hij onverwacht linksom gaat. Een beetje stevig in je schoenen staan is geen overbodige luxe. Een plaatsing in een omgeving met jonge kinderen is minder verstandig, met name vanwege zijn ietwat lomp gedrag maar ook omdat een gezin met kinderen veel prikkels geeft en dat is nu juist niet zijn sterke punt. Zoals u op één van de foto’s kunt zien vindt hij ergens achteraan gaan geweldig, keurig terugbrengen is overbodig (Gio’s standpunt). Alleen thuis is op zich geen probleem (wel rustig opbouwen in nieuwe situatie!), er werd gebruik gemaakt van een bench omdat zijn voorkeur van eetbaar niet helemaal overeen komt met onze ideeën: kleedjes e.d. blijven niet lang in originele staat. Power Breed Veilig Speelgoed is belangrijk.

Katten zijn geen probleem, tuurlijk moet Gio leren om zachtjes aan te doen maar een aanvallende kat laat hij gelaten over zich heen komen en de andere katten werden bekeken, meer niet. Een aantal maanden geleden, dus ruim voor zijn komst in het asiel, heeft hij een nare ervaring gehad met een herdertype. Tijdens de test liet hij duidelijk verschil zien in reactie naar een vriendelijke onderdanige hond (lief, werd helemaal charmant), een nogal sterk overkomende reu (wegkijken en steun zoeken bij de geleider) en een drukke uitvallende hond (opbouwende opwinding en uitvallen). Dat betekent dat hij het heus wel snapt, alleen snel de opwindingsgrens is bereikt en dan gaat reageren. Gio heeft sturing in de omgang met andere honden, vaak zal het verstandiger zijn om direct contact te vermijden. Aandacht voor de baas, samen leuke dingen doen is een aanleertraject maar zeker nodig om fijn te kunnen wandelen. Verwachten dat hij met iedere viervoeter overweg kan en lief gaat spelen is gewoon niet reëel.

Zoekt u een kanjer en VRIEND voor het leven? Kom kennismaken, graag op afspraak, u bent welkom!